Io Pris

Io Sivertsens avgangsfilm på master vant pris på Vårutstillingen Photo: Ole-Erik Løvold / Foreningen Frie Fotografer

Io Siversten, som gikk ut fra masterprogrammet i konseptuell dokumentarregi i fjor sommer, vant The Art Photography Prize 2023 for sin avgangsfilm "Voksesmerter, tanker om klimakrisen". Prisen på 200,000 kr ble delt ut på åpningen av Vårutstillingen.

På åpningen av Vårutstillingen 11. mai ble Io Sivertsen tildelt the Art Photography Prize 2023 fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) for verket "Voksesmerter, tanker om klimakrisen". Io ble uteksaminert fra filmskolens tredje masterkull med spesialisering i konseptuell dokumentarregi sommeren 2022, og verket var hennes avgangsfilm.

02 Io Sivertsen

Still fra "Voksesmerter, tanker om klimakrisen"

Juryen berømmet filmen for hvordan den elegant balanserer mellom fornuft og følelser, ærlighet og humor, refleksjon og opprør.

«The award goes to an artwork which has first and foremost impressed the jury with its elegant way of showcasing balance. The artwork balances reason and emotion, earnestness and humour, contemplation and rebellion. It brings to the surface complex topics in which it is able to scale down to a size that fits in one hand. And it lets us decide how we move this hand forward. This ability to navigate in a conversation that all too often gets polarized testifies to a valuable and unique way of communicating.’»

Da Io jobbet med masterprosjektet som ble til filmen "Voksesmerter, tanker om klimakrisen" uttalte hun at hensikten med filmen var nettopp å formidle det emosjonelle og relaterbare i komplekse, eksistensielle tema:

-Et av spørsmålene jeg har tatt med meg videre inn i masterprosjektet er hvorfor vi ikke klarer å handle. Jeg har inkludert COP26 i filmen og hvor trist det var å se at ikke noen av de målene vi faktisk trenger å nå blir nådd. Hva er det som gjør at det ikke skjer? Det føles eksistensielt, det handler om hvordan jeg kan leve mitt liv, om hvordan jeg ser på verden, men også om de jeg er glad i. Dette er jo etiske spørsmål og det handler om veldig mange ting jeg er opptatt av som person. Jeg synes også det er spennende at dette er noe som er vanskelig å fortelle, med veldig mange lag. Det er vanskelig å finne en løsning på klimakrisen også, det er komplekst, men det trengs å snakkes om og bli fortalt på en emosjonell måte for å menneskeliggjøre det.

Screenshot Voksesmerter Io Io Sivertsen

Still fra "Voksesmerter, tanker om klimakrisen"

Dette er andre gang Io Sivertsen er mottaker av pris fra Bildende Kunstneres Hjelpefond. I høst mottok hun og tre andre kunstnere - Ylva Elise Gulpinar (BFA kull 12), Signe Rosenlund-Hauglid, og Christa Barlinn Korvald - den gjeve Høstutstillingsprisen 2022 for kortfilmen "Vi går ned med stil og engangsgrill". Hun har også uttrykt sitt miljøengasjement gjennom kunsten i kortfilmen "La oss snakke om været", som ble vist på kortfilmfestivalen i Grimstad i 2019, i San Mei Gallery i London og andre festivaler.

Den 42. Vårustillingen arrangeres av Vårutstillingen arrangeres i Oslo av Forbundet Frie Fotografer. "Voksesmerter, tanker om klimakrisen" og de andre verkene kan ses på utstillingen i Fotogalleriet, Møllergata 34, frem til 25. juni 2023.

02 Io Sivertsen

Still fra "Voksesmerter, tanker om klimakrisen"

Screenshot Voksesmerter Io Io Sivertsen

Still fra "Voksesmerter, tanker om klimakrisen"


Latest articles

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop.

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on May 5th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st 

NFI2

LIM Boosting Ideas Workshop June 16-21 2024

Less is More is one of Europe’s leading writer and project development programmes. This workshop organized by NFI and Dnf will help you turn creative limitations into opportunities for innovation in script development. Deadline May 3rd!

Master Stipend

11 Masterstudenter fikk Statens Kunstnerstipend

11 av masterstudentene på filmskolen har fått Statens kunstnerstipend, "Diversestipend for ny­utdannede kunstnere". Tilsammen 28 DNF-alumni og studenter fikk stipend i vårens tildeling. Vi gratulerer!

Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn nesten dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak i 2022. Opptakskomiteen går nå igang med å vurdere søknadene til filmskolens femte masterkull.