Produsentkurs

Foto: Kjell Vassdal

Tekst: Niels Gabriel Theissen

Nytt kurs for produsenter

Den norske filmskolen og AMEK ved Høgskolen i Innlandet har gleden av å presentere et nytt kurs for produsenter, med fokus på forvaltning av immaterielle rettigheter (IP) i audiovisuelle medier.

Kurset er utviklet i samarbeid med Norsk filminstitutt (NFI) og finansiert av Utenriksdepartementets tilskuddsordning Internasjonal kulturfremme.

I et stadig mer globalisert og fragmentert mediemarked, blir det vanskeligere å orientere seg i lovverk og rettighetsavtaler. Dette kurset gir norske filmprodusenter verktøyene de trenger for å kunne best forvalte og kapitalisere på IP. Kurset vil gi deltakerne kunnskap til å kunne navigere i kompliserte regelverk og lovgivning, vurdere krevende særavtaler og forhandle med andre rettighetshavere. Kurset vil ha et internasjonalt fokus og gi produsentene innsikt i hvordan best forvalte IP i et globalt marked.

“NFI anbefaler produsenter på alle nivå å delta på dette kurset. Kunnskap om og erfaring med forvaltning av IP er avgjørende for å realisere prosjekter, og nå ut til markedet. Denne kunnskapen vil bidra til at norske produsenter i enda større grad blir godt utstyrt i et globalisert marked, også for samarbeid med internasjonale partnere om verdiskaping og eksport av norskproduserte audiovisuelle medier. Et treffsikkert kurs for ambisiøse produsenter.”

- Lars Løge, Avd. direktør Produksjon og internasjonale relasjoner og Anders Tangen, Avd. direktør Utvikling, spill og publikum

Et praktisk rettet kurs

Kurset vil tilby foredrag fra Norges ledende eksperter på feltet som professor Ole-Andreas Rognstad, advokat Tom Eilertsen som har lang fartstid med å jobbe med film og TV. Det blir også spennende foredrag fra norske produsenter som Frank Mosvold, Håkon Briseid, Gary Cranner og Nina Barbosa Blad. Kurset vil også inneholde undervisning og trening i forhandlingsteknikk som tilbys av det danske selskapet Betterday som har holdt lignende kurs for den Danske filmskolen i en årrekke. Kurset vil være praktisk rettet. Alle deltakere tar med seg et prosjekt inn i kurset som de vil jobbe med underveis i grupper og gjennom veiledning av eksperter. Det blir også et panel hvor andre sentrale aktører i filmbransjen legger frem sitt perspektiv og interesser i IP.

INN logo
UD2 Cbm sort
NFI Nor pos SH
Better Day Logo 90mm PANTONE 01 01
Hovedlogo Norsk Horisontal RGB

For påmelding og informasjon om kurset, se www.opphavsrett.media

INN logo
UD2 Cbm sort
NFI Nor pos SH
Better Day Logo 90mm PANTONE 01 01
Hovedlogo Norsk Horisontal RGB

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.