Lykkeland 2 Fredrik Nyman Per Kjerstad Foto Maipo Film NRK

Artistic Research Café 25. april 2022: Astrid Astrup om arbeidet med Lykkeland 2 Foto: Still fra serien Lykkeland sesong to, med produksjonsdesign av Astrid Astrup og Tuva Hølmebakk. Foto: Maio Film/NRK

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en faglig samtale med produksjonsdesigner og førsteamanuensis Astrid Astrup som vil gi oss et innblikk i den kreative prosessen bak arbeidet med den andre sesongen av NRKs populære dramaserie “Lykkeland”.

Moderator: Filmskolens nye dekan Eli Bø.

Når: Mandag 25. april, 2:30-4 pm.

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24C, Oslo (inngang ved Akerselva).

Arrangementet er gratis og åpent for bransje og andre interesserte.

Bannerkampanje Opptak MFA DNF 202234

I denne månedens Artistic Research Café møter vi Astrid Astrup, produksjonsdesigner og førsteamanuensis på filmskolen. I en faglig samtale med vår nye dekan Eli Bø vil hun gi oss et innblikk i den kreative prosessen bak arbeidet med den andre sesongen av “Lykkeland”, NRKs dramaserie om det norske oljeeventyret på 70-tallet.

Astrid Astrup er sammen med Tuva Hølmebakk nominert til Gullrutens fagpris i kategorien Beste production design/scenografi for "Lykkeland 2". Karakterene i serien "beveger seg i et gjenskapt 70-tall i interiør, arkitektur, biler, klær, hårprakt og røykevaner som gjør serien fortjent karakteristikken den har fått i utlandet, en skandinavisk «Mad Men». Her er potetgullposene like autentiske som skjorteflakene er brede, så tidskoloritten er det lite å si på. Miljøskildringene understreker at dette er godt laget drama", skriver Dagsavisen i sin anmeldelse av sesong to.

Lykkeland 2 ep 5 Oljemessen Foto Maipo Film NRK

Fra Lykkeland, sesong to. Foto: Maipo Film /NRK

Om du ennå ikke har sett serien kan du se traileren og få en smak av tidskoloritten her.

Velkommen!

Astrid Astrup er produksjonsdesigner og førsteamanuensis på filmskolen og underviser på produksjonsdesignlinjen på filmskolens bachelorprogram. Astrid er selv utdannet produksjonsdesigner fra Den norske filmskolen (kull 5) og ble uteksaminert som det første kullet på den nyopprettede produksjonslinjen (2005-2008). Hun har siden jobbet som produksjonsdesigner, scenograf og art director på en rekke TV-serier, kortfilmer og spillefilmer, blant annet spillefilmene 1001 gram av Bent Hamer (produksjonsdesign), Snømannen (Art Director), Bølgen (Art Director) og seriene Lykkeland 2 (produksjonsdesign) og Nobel (Art Director). Nylig ble hun nominert til Gullrutens fagpris (sammen med Tuva Hølmebakk) som deles ut 27. april, i kategorien Beste production design/scenografi for sesong to av "Lykkeland".

Eli Bø er vår nye dekan og vil lede den faglige samtalen med Astrid. Eli Bø var i 2005 med på å opprette produksjonsdesignlinjen på filmskolen. Hun har selv bakgrunn som produksjonsdesigner og har jobbet med høyere kunstfaglig filmutdanning både nasjonalt og internasjonalt, sist som prorektor ved Stockholms konstnärliga högskola, før hun kom tilbake til filmskolen til stillingen som dekan 1. mars 2022.

Lykkeland 2 Ingrid Pia Tjelta Foto Maipo Film NRK

Bannerkampanje Opptak MFA DNF 202234
Lykkeland 2 ep 5 Oljemessen Foto Maipo Film NRK

Lykkeland 2 Ingrid Pia Tjelta Foto Maipo Film NRK

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.