Lykkeland 2 Fredrik Nyman Per Kjerstad Foto Maipo Film NRK

Artistic Research Café 25. april 2022: Astrid Astrup Foto: Still fra serien Lykkeland sesong to, med produksjonsdesign av Astrid Astrup og Tuva Hølmebakk. Foto: Maio Film/NRK

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en faglig samtale med produksjonsdesigner og faglærer i produksjonsdesign Astrid Astrup som vil gi oss et innblikk i den kreative prosessen bak arbeidet med den andre sesongen av NRKs populære dramaserie “Lykkeland”.

Moderator: Filmskolens nye dekan Eli Bø.

Når: Mandag 25. april, 2:30-4 pm.

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24C, Oslo (inngang ved Akerselva).

Arrangementet er gratis og åpent for bransje og andre interesserte.

Bannerkampanje Opptak MFA DNF 202234

I denne månedens Artistic Research Café møter vi Astrid Astrup, produksjonsdesigner og faglærer på produksjonsdesignlinjen på Bachelor. I en faglig samtale med vår nye dekan Eli Bø vil hun gi oss et innblikk i den kreative prosessen bak arbeidet med den andre sesongen av “Lykkeland”, NRKs dramaserie om det norske oljeeventyret på 70-tallet.

Astrid Astrup er sammen med Tuva Hølmebakk nominert til Gullrutens fagpris i kategorien Beste production design/scenografi for "Lykkeland 2". Karakterene i serien "beveger seg i et gjenskapt 70-tall i interiør, arkitektur, biler, klær, hårprakt og røykevaner som gjør serien fortjent karakteristikken den har fått i utlandet, en skandinavisk «Mad Men». Her er potetgullposene like autentiske som skjorteflakene er brede, så tidskoloritten er det lite å si på. Miljøskildringene understreker at dette er godt laget drama", skriver Dagsavisen i sin anmeldelse av sesong to.

Om du ennå ikke har sett serien kan du se traileren og få en smak av tidskoloritten her.

Velkommen!

Lykkeland 2 ep 5 Oljemessen Foto Maipo Film NRK

Velkommen!

Astrid Astrup er produksjonsdesigner og faglærer på produksjonsdesignlinjen på filmskolens bachelorprogram. Astrid er selv utdannet produksjonsdesigner fra Den norske filmskolen (kull 5) og ble uteksaminert som det første kullet på den nyopprettede produksjonslinjen (2005-2008). Hun har siden jobbet som produksjonsdesigner, scenograf og art director på en rekke TV-serier, kortfilmer og spillefilmer, blant annet spillefilmene 1001 gram av Bent Hamer (produksjonsdesign), Snømannen (Art Director), Bølgen (Art Director) og seriene Lykkeland 2 (produksjonsdesign) og Nobel (Art Director). Nylig ble hun nominert til Gullrutens fagpris (sammen med Tuva Hølmebakk) som deles ut 27. april, i kategorien Beste production design/scenografi for sesong to av "Lykkeland".

Eli Bø er vår nye dekan og vil lede den faglige samtalen med Astrid. Eli Bø var i 2005 med på å opprette produksjonsdesignlinjen på filmskolen. Hun har selv bakgrunn som produksjonsdesigner og har jobbet med høyere kunstfaglig filmutdanning både nasjonalt og internasjonalt, sist som prorektor ved Stockholms konstnärliga högskola, før hun kom tilbake til filmskolen til stillingen som dekan 1. mars 2022.

Lykkeland 2 Ingrid Pia Tjelta Foto Maipo Film NRK

Bannerkampanje Opptak MFA DNF 202234
Lykkeland 2 ep 5 Oljemessen Foto Maipo Film NRK

Lykkeland 2 Ingrid Pia Tjelta Foto Maipo Film NRK

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".