Håkon Sunniva Collage

Kull 12-alumni får NEO-stipend til spillefilmdebut Foto: Tøri Gjendal

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Norsk Filminstitutt delte fredag 4. november ut seks stipender på 100.000 kroner hver til film- og serieskapere som skal utvikle et av sine første lange formater. Blant de seks prosjektene som utmerket seg i konkurranse med 81 søkere, var Håkon og Sunnivas spillefilm "Titanic Club".

Regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg ble uteksaminert fra filmskolens bachelorprogram i juni i år og startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel". Nå utvikler de to tidligere kull 12-studentene prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Spillefilmprosjektet fikk en flying start da de vant Juryens Special Mention på årets Nordic Talents pitchekonkurranse og har fått "Verdens verste menneske"-produsent Tomas Robsahm med på laget sammen med kull 12 produsent Tøri Gjendal. Med Neo-stipendet er de et stort steg videre.

- Neo idéutvikling er veldig populært, det ser vi også i denne runden med hele 81 søkere. Det godt å se en stor formatvariasjon fra de heldige og dyktige mottakerne, med prosjekter som spenner fra dokumentarserie via spillefilmidé til dramaserie, sier seksjonsleder for kunstnerisk vurdering i NFI, Silje Riise Næss.

"Titanic Club" beskrives som en romantisk dramakomedie om hvor dritt man kan føle seg om man er i slutten av tyveårene og aldri har hatt kjæreste. En sår og morsom historie om lengsel, frykt, annerledeshet, kriblende forelskelse – og om den skumle og uendelig vakre kjærligheten.

Opptaket til neste bachelorkull på filmskolen har søknadsfrist 12. januar 2023.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november