Håkon Sunniva Collage

Kull 12-studenter får NEO-stipend til spillefilmdebut Foto: Tøri Gjendal

Manusforfatter Sunniva Kviteberg og regissør Håkon Anton Olavsen får tildelt 100,000 i Neo idéutviklingsstipend fra NFI til spillefilmen Titanic Club, en romantisk dramakomedie hvor de utforsker tematikken fra sin felles eksamensfilm videre.

Norsk Filminstitutt delte fredag 4. november ut seks stipender på 100.000 kroner hver til film- og serieskapere som skal utvikle et av sine første lange formater. Blant de seks prosjektene som utmerket seg i konkurranse med 81 søkere, var Håkon og Sunnivas spillefilm "Titanic Club".

Regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg ble uteksaminert fra filmskolens bachelorprogram i juni i år og startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel". Nå utvikler de to tidligere kull 12-studentene prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Spillefilmprosjektet fikk en flying start da de vant Juryens Special Mention på årets Nordic Talents pitchekonkurranse og har fått "Verdens verste menneske"-produsent Tomas Robsahm med på laget sammen med kull 12 produsent Tøri Gjendal. Med Neo-stipendet er de et stort steg videre.

- Neo idéutvikling er veldig populært, det ser vi også i denne runden med hele 81 søkere. Det godt å se en stor formatvariasjon fra de heldige og dyktige mottakerne, med prosjekter som spenner fra dokumentarserie via spillefilmidé til dramaserie, sier seksjonsleder for kunstnerisk vurdering i NFI, Silje Riise Næss.

"Titanic Club" beskrives som en romantisk dramakomedie om hvor dritt man kan føle seg om man er i slutten av tyveårene og aldri har hatt kjæreste. En sår og morsom historie om lengsel, frykt, annerledeshet, kriblende forelskelse – og om den skumle og uendelig vakre kjærligheten.

Opptaket til neste bachelorkull på filmskolen har søknadsfrist 12. januar 2023.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".