KLASSEBILDE MASTER web

Lykke til videre masterkull 3! Foto: Hanne-Lovise Skartveit

Den 15. juni sa vi farvel og på gjensyn til filmskolens tredje masterkull. Masterstudentene ble feiret med presentasjon av masterprosjekter på Vega Scene og diplomutdeling, taler og fest på Myrens Verksted. Legg merke til denne gjengen - vi forventer å få høre mer fra dem fremover!

Etter to år på filmskolens masterutdanning er våre uteksaminerte masterstudenter nå tilbake i bransjen for å realisere prosjektene de har utviklet under studiet. Flere av dem skal pitches på Nordic Talents i København 7.-8- september. Vi ønsker alle lykke til videre og gleder oss til å følge dem videre!

Les om masterprosjektene her og om studentene her.

Produsenter Portrett 1703

Produsentene: (f.v) Benedicte Westbye, fagansvarlig Troels Linde, Andrea Backström, Anna Moland og Lars Krogh Bjerresgaard Kyed.

Dokugjengen 1671

Konseptuell dokumentarregi: (f.v) Ida Theresa Myklebost, Io Sivetsen, fagansvarlig Lotte Mik Meyer, Katinka Hustad og Emilie Monies

Manus n 1713

Manus: (f.v) Linn Sunniva Høglund, Jesper Cederstrand, fagansvarlig Sara Johnsen og Bår Stenvik.

Visuell Design Portrett nær 1724

Visuell design: (f.v.) Fagansvarlig Siri Langdalen, Karoline Finnema, Victoria Wælgaard, Kjartan Gullikstad (filmmusikkomposisjon) og Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir.

Fiksjon Happy

Fiksjonsregi: (f.v) Lisa Enes, Michael Mellemløkken Renjo, fagansvarlig Arild Andresen, Magnus B.B. Lysbakken og Jay Choi.

Produsenter Portrett 1703

Dokugjengen 1671

Manus n 1713

Visuell Design Portrett nær 1724

Fiksjon Happy

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november