Invitasjon MFA DNF 15 06 2022

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Filmskolen inviterer til Vega Scene 15. juni kl 11 for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backström og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, musical worldbuilding, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter. Etterpå blir det fest på Myrens Verksted og muligheter til å se masterstudent og fotograf Jónína G. Guðbjartsdóttirs utstilling i studio.

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 ved Den norske filmskolen. Foto: Rasmus Erikssom

Program

Vi inviterer bransjen til en inspirerende dag på Vega Scene! Møt årets avgangskull på master og opplev prosjektene deres.

(Det er mulig å delta på hele eller deler av programmet. For å sikre seg plass må man melde seg på arrangementet via en invitasjonslenke som har blir sendt ut til gjester).

VEGA SCENE, Oslo, onsdag 15. juni kl 11:00 - 19:30

Kl. 10.50: Innslipp

Kl. 11.00: Velkommen ved dekan Eli Bø og undervisningsleder Frederik Hestvold

Kl. 11.10 - 12.55: Bolk 1: Regiklassen presenterer sine prosjekter: Magnus Lysbakken, Jay Choi, Lisa Enes og Michael Mellemløkken Renjo (Introduksjon ved fagansvarlig Arild Andresen)

Kl. 13.00 - 13.30: Bolk 2: Manusklassen presenterer sine prosjekter: Linn Sunniva Høglund, Jesper Cederstrand, Bår Stenvik (Introduksjon ved fagansvarlig Sara Johnsen)

Kl. 13.30 - 14.00 pause med lett servering

Kl. 14.00 - 16.00: Bolk 3: Dokumentarklassen presenterer sine prosjekter: Emilie Monies, Io Sivertsen, Ida Theresa Myklebost, Katinka Marie Hustad (Introduksjon ved fagansvarlig Lotte Mik-Meyer)

Kl. 16.00 - 16.20 pause med forfriskninger

Kl. 16.20 - 18.00: Bolk 4: Visuell design-klassen (+ filmkomponist-student) presenterer sine prosjekter: Karoline Finnema, Victoria Wælgaard, Jónína G. Guðbjartsdóttir, Kjartan Lægreid Gullikstad (Introduksjon ved fagansvarlig Siri Langdalen)

Kl. 18.00 - 18.20 pause med forfriskninger

Kl. 18.20 - 19.25: Bolk 5: Produsentklassen presenterer sine prosjekter: Benedicte Westbye, Andrea Backström, Anna Marina Moland, Lars Bjerresgaard Krogh Kyed (Introduksjon ved fagansvarlig Troels Linde)


FILMSKOLENS LOKALER PÅ MYRENS VERKSTED – AVSLUTNINGFEST FOR KULL 3

Kl. 20:00 -02.00: Fest med inviterte gjester (studenter, ansatte, stab, bransje, alumni/BA, venner og familie)

Mulighet til å se utstillingen "Kintsugi" av masterstudent og fotograf Jónína G. Guðbjartsdóttir i studio på Myrens Verksted. Utstillingen vil være åpen for publikum fra 9. til 20. juni.

Prosjektene

Konseptuell dokumentarregi

Emilie Monies presenterer sin dokumentar Hvor enn jeg ser: "Regissøren befinner seg i en tyrkisk herreklub i Oslo, hvor hun leter etter sin avdøde far. Gjennom minnene om faren hjelper mennene i rommet henne med å forstå kjærligheten, tapet og livet etter døden. Mennene dukker opp som gjenspeilinger av faren, ved å kalle henne sin datter og gi omsorg og gode råd om livet. De stiller seg til rådighet som hennes hjelpere og gir henne muligheten til å være sammen med sin far, i et kort øyeblikk."

Hvor end jeg ser 3

Fra Hvor enn jeg ser av Emilie Monies

Ida Therese Myklebost presenterer dokumentaren Going Home: "Going Home" er Oslojenta Akischas fortelling. Om en barndom i en trailerpark i Florida fylt med turbulens, vold og fravær. Nå skal hun hjem og møte alt igjen, som voksen. Det er historien om løvetannbarna, de som romsterer bak opplyste vinduer i natten mens alle andre sover, og leter etter ro. Men det er også fortellingen om å komme seg videre, om håp og tilgivelse - og om den magiske barndomsfantasien som aldri helt slipper tak i løvetannbarna."

Film Still2 Ida Myklebost

Fra Going Home av Ida Therese Myklebost

Katinka Marie Hustad presenterer dokumentaren Liten film om fravær: "Prosjektet er en tematisk og formmessig undersøkelse av hvordan fortid og nåtid vikles sammen. Filmen undersøker motsetningsforholdet mellom å ville gå inn i historien for å forstå hvorfor ting ble som de ble, og nødvendigheten av å legge ting bak seg for å kunne leve."

Katinka Hustad2

Fra Liten film om fravær av Katinka Marie Hustad

Io Sivertsen presenterer Voksesmerter, tanker om klimaendringer: "Argumentene som taler klimaets sak er stort sett basert på logikk og fakta. Dette har pågått lenge nok til at de fleste som kan overtales med fakta, allerede er overtalt. Dette er en kort dokumentar som prøver å møte lokale og globale miljøproblemer med et personlig og følelsesmessig perspektiv."

02 Io Sivertsen

Fra Voksesmerter av Io Sivertsen

Produsenter

Benedicte Westbye og Andrea Backström presenterer "Hvor er fu?", en fiktiv serie om umulig kjærlighet i en verden av muligheter og meldinger sendt klokken 0303 natt til søndag.

Prosjektet er et forskningsprosjekt som undersøker hvordan dramaserie-skapere kan skape en oppskrift for hvordan best mulig nå en ung målgruppe (16 – 23 år). Gjennom perioden har produsentene fordypet seg i sosiale medier og formspråket som brukes for å skape engasjement. Prosjektet omfatter også publikumsstrategi og sponsorsamarbeid.

"Med vår forskning vil vi utfordre TV- og filmbransjen i å tenke nytt rundt innholdsutvikling og finansierings- muligheter. Vi har jobbet mye med hvordan man kan skreddersy og skape innhold for en målgruppe som mange i bransjen vår sliter med å vite nøyaktig hvordan man skal nå."

Hvor er fu? har hittil (per juni 2022) 2,5 millioner views på TikTok.

HEFU

Hvor er fu av Benedicte Westbye og Andrea Backström

Lars Krogh Bjerresgaard Kyed har utforsket nye produksjonsmetoder for animasjon og et animert TV-seriekonsept.

Med en game engine som grunnstamme har Lars utviklet en CG animasjon produksjonsmetode som forkorter produksjonstiden drastisk, men med samme visuelle kvalitet som med tradisjonelle metoder. Den korte produksjonstiden gir også mulighet for å lage animasjon med en mer direkte publikumsinnvolvering: Med den animerte TV serien “Neanderthals”, historien om tre Neanderthaljegere og deres evige jakt på Bjørnen, har publikum direkte innflytelse og medbestemmelse på handlingen.

Lars KBK Neanderthals prosjekt 01

Fra Neanderthals av Lars Krogh Bjerresgaard Kyed

Anna Marina Moland utforsker hvordan et kunstnerisk utviklingsarbeid kan spille sammen med innovasjon. Utforskningen skjer gjennom en sentral bilscene fra dramaserien «Mannen som ikke kunne sitte stille» med Virtual Production.

Prosjekt Anna Moland

Fra masterprosjektet til Anna Marina Moland

Fiksjonsregi

Jay Choi arbeider med en pilot til dramaserien Tripp: "Skuespilleren Nayu Lee er lei av å spille stereotypiske roller og har et stort ønske om å bli en del av Pia Masukus kontroversielle teatergruppe. Når Pia ber alle på auditionen om å ta psykedelika, blir Nayu utfordret til å gå lenger enn noen gang for kunst."

STILL 6

Fra Tripp av Jay Choi.

Lisa Enes presenterer Portør, en fortelling om de usynlige som ser alt. Nederst på rangstigen i sykehushierarkiet arbeider en gruppe portører som ingen legger merke til. Mai Linn er den mest usynlige av dem alle. Prosjektet "Portør" er piloten til antologiserien med samme navn. Et humordrama hvor karakteren vi møter eier formen til episoden.

Film 3 Lisa Enes

Fra prosjektet Portør av Lisa Enes.

Magnus B. B. Lysbakken utvikler en pilot til et langformatprosjekt: "Om snøfokk utenfor vinduet, traktorer i kolonne, barn som puster og lærer."

Foto Magnus Lysbakken

Fra Magnus Lysbakkens masterprosjekt.

Michael Mellemløkken Renjos masterprosjekt har resultert i kortfilmen Hjemlandet som bygger på en opptaksmetode der det spontane og umiddelbare står i fokus.

Promo4 M Mellemløkken Renjo

Fra kortfilmen Hjemlandet av Michael Mellemløkken Renjo

Manus

Linn Sunniva Høglund presenterer Guossit: "Etter å ha mistet reinflokken sin etter en sultvinter, takker familien Mienna ja til å reise til Canada for å lære bort reindrift til de lokale inuittene. Uvitende om at der venter det enda mer sult og brutale naturkrefter, som bare de aller sterkeste i flokken vil overleve. GUOSSIT er en samisk dramaserie basert på den sanne historien om min oldemor og hennes reise til Canada i 1921.

Guossit Foto Michael Mellemløkken Renjo 1ajpg

Fra prosjektet Guossit av Linn Sunniva Høglund. Foto: Micael Mellemløkken Renjo.

Jesper Cederstrand utforsker hvordan vi kan dramatisere "det lille liv" som husmødre har levd i alle tider. Hans eksamensprojekt er en adaptasjon av Kristina Sandbergs prisvinnende Maj-trilogi som han utvikler i samarbeid med forfatteren. Kjøkkenbenkrealisme blandes med thriller og avantgarde slow-tv.

Bår Stenvik presenterer Hildring: "I en nær framtid truer det globale dataselskapet Youniverse med å ta over Norsk infrastruktur. De ønsker å privatisere alt og gjøre den norske modellen til en internasjonal merkevare. Den briljante programmereren Anna jobber for selskapet, og havner på kollisjonskurs med søsteren Benedicte, som kjemper politisk for å holde dataene på norske hender. Når det viser seg at faren deres er blitt radikalisert inn i en mørk konspirasjonsbevegelse, må de forene krefter i et populistisk prosjekt for å stoppe dataselskapet og gjøre hele Norge til en digital dataplattform, «Hildring». På veien allierer de seg med en filmstjerne med politiske drømmer, og må hanskes med nettroll, terrorangrep og teknologimoguler."

Skjermbilde 2022 05 10 kl 09 30 42

Fra prosjektet Hildring av Bår Stenvik

Visuell design

Victoria Wælgaard utforsker dansernes møte med ulike miljøer og hvordan bevegelsene interaktivt kan knytte seg til scenografien og rommet. Med inspirasjon fra egen hverdag og i tett samarbeid med danserne Hanne Svenning og Erlend Danielsen har hun, gjennom små tablåer, illustrert en litt uvanlig morgen.

Screen Shot 2022 04 08 at 2 58 35 PM

Fra Victoria Wælgaards masterprosjekt. Foto: Katinka Marie Hustad

Karoline Finnema utforsker et lite miljø i Bergen som i en verden hvor kommunikasjon er lettere enn aldri før, foretrekker å kommunisere med radiobølger. I dokumentaren CQ CQ - Jeg søker deg følger hun en liten gruppe radioamatører på Vestlandet. I filmen møter vi Øystein som ved hjelp av radiobølger prøver å få tak i sønnen sin på et skip utenfor kysten av Brasil.

Cqcq promo 4 Karoline Finnema

Fra CQ CQ - Jeg søker deg av Karoline Finnema

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir presenterer utstillingen KINTSUGI, inspirert av japansk teknikk som handler om å reparere det som har blitt brukket, med gull. I 2019 ble Ingamaría påkjørt av en bil men hun syklet gjennom København. Hun hadde åpne beinbrudd på store deler av kroppen, sprukket milt, punktert lunge, hjerneblødning og store skader på vitale organer. Første gang hun ser seg i speilet etter ulykken kjenner hun seg ikke igjen.

Utstillingen åpner 10. juni og står til 20. juni i studio hos Den Norske Filmskolen på Myrens Verksted i Oslo.

Kintsugi Jonina Gudbjartsdottir 6

Fra Kintsugi av Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir.

I sitt masterprosjekt har Rasmus Eriksson jobbet med hvordan han som filmfotograf kan formidle intimitet ved å utforske nye arbeidsmetoder. Dette for å visuelt utvide eget blikk og forstå og påvirke båndet mellom tilskuere, karakter og kamera på et dypere plan. Valg av kameralinse har gjennomsyret mange av testene han har gjort i løpet av prosjektet og hvor sentralt dette valget er for mulighetene for å reflektere intimitet.

(Rasmus Eriksson kan dessverre ikke være til stede på Vega Scene)

Filmmusikkomposisjon

Kjartan Gullikstad har i sitt prosjekt Musical Worldbuilding hentet inspirasjon fra konseptet worldbuilding kjent fra fiksjonen: Musikk som komponeres til en historie bør ha en indre logikk og sammenheng, og ikke minst føles som en direkte forlengelse av historiens univers. Gjennom å utforske ulike strategier for nærlesing, analyse, subjektive assosiasjoner og musikalsk improvisasjon har han prøvd ut konseptet «musical worldbuilding» på flere prosjekter av svært ulik art.

Velkommen til Vega Scene 15. juni!

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 ved Den norske filmskolen. Foto: Rasmus Erikssom

Hvor end jeg ser 3

Fra Hvor enn jeg ser av Emilie Monies

Film Still2 Ida Myklebost

Fra Going Home av Ida Therese Myklebost

Katinka Hustad2

Fra Liten film om fravær av Katinka Marie Hustad

02 Io Sivertsen

Fra Voksesmerter av Io Sivertsen

HEFU

Hvor er fu av Benedicte Westbye og Andrea Backström

Lars KBK Neanderthals prosjekt 01

Fra Neanderthals av Lars Krogh Bjerresgaard Kyed

Prosjekt Anna Moland

Fra masterprosjektet til Anna Marina Moland

STILL 6

Fra Tripp av Jay Choi.

Film 3 Lisa Enes

Fra prosjektet Portør av Lisa Enes.

Foto Magnus Lysbakken

Fra Magnus Lysbakkens masterprosjekt.

Promo4 M Mellemløkken Renjo

Fra kortfilmen Hjemlandet av Michael Mellemløkken Renjo

Guossit Foto Michael Mellemløkken Renjo 1ajpg

Fra prosjektet Guossit av Linn Sunniva Høglund. Foto: Micael Mellemløkken Renjo.

Skjermbilde 2022 05 10 kl 09 30 42

Fra prosjektet Hildring av Bår Stenvik

Screen Shot 2022 04 08 at 2 58 35 PM

Fra Victoria Wælgaards masterprosjekt. Foto: Katinka Marie Hustad

Cqcq promo 4 Karoline Finnema

Fra CQ CQ - Jeg søker deg av Karoline Finnema

Kintsugi Jonina Gudbjartsdottir 6

Fra Kintsugi av Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir.


Siste artikler

DSC03215 copy JPG2

Åpen dag på zoom 3. desember: Opptak 2025

Er du nysgjerrig på filmskolen? 3. desember inviterer vi til åpen dag på zoom så du kan bli bedre kjent med bachelorutdanningen som har søknadsfrist 13. januar.

Klippesymposium NFK

Klippesymposium med klipperne av The Crown, Exit og Babylon Berlin

Norske filmklippere arrangerer klippesymposium i Oslo helgen 30.11-01.12 i samarbeid med NFI, Vega, Avid og Den norske filmskolen. Her får du møte klipperne av kritikerroste The Crown, Babylon Berlin, Exit og den nye danske dramaserien av Thomas Vinterberg, Familier som oss.

Fuld Af Kærlighed sq

Regissørmøte: "Fuld af kærlighed" på Vega 4. desember

I samarbeid med Fondet for dansk-norsk samarbeid inviterer filmskolen til regissørmøte og visning av det danske familiedramaet "Full af kjærlighet" på Vega 4. desember. Etter visningen kan du møte regissør Christina Rosendahl i samtale med Nina Grünfeld.

1x1 hvit

Konferanse om kunstig intelligens i filmbransjen

20. november samles filmbransjen til en høyaktuell heldagskonferanse om kunstig intelligens.

Ingvild Atchy Nordic Panorama Pitch Prize Foto Kjersti Normann_forside

Avgangsstudenter fra filmskolen gjorde rent bord under Nordic Talents

Ingvild Dahlgren vant pitcheprisen under årets utgave av Nordic Talents, mens Atchy Konesh fikk hederlig omtale. Blant 15 utvalgte prosjekter fra avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene sto Den norske filmskolen for åtte av pitchene.

MF Akull5

Nytt masterkull på plass i Oslo!

Forrige uke begynte filmskolens femte masterkull på sin toårige kunstfaglige masterutdanning på Myrens verksted.