Invitasjon MFA DNF 15 06 2022

Masterkull 3 presenterer sine prosjekter på Vega 15. juni

Filmskolen inviterer til Vega Scene 15. juni kl 11 for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Kom og hør hvordan produsentstudentene Andrea Backstrom og Benedicte Westbye fikk 1,6 millioner visninger på TikTok for sin serie og få innblikk i prosjekter som spenner fra virtuell produksjon til manuspitch, utstilling, musical worldbuilding, dokumentar og fiksjonsfilmprosjekter. Etterpå blir det fest på Myrens Verksted og muligheter til å se masterstudent og fotograf Jónína G. Guðbjartsdóttirs utstilling i studio.

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 ved Den norske filmskolen. Foto: Rasmus Erikssom

Program

VEGA SCENE, Oslo, onsdag 15. juni kl 11:00

Vi inviterer bransjen til en inspirerende dag på Vega Scene! Møt årets avgangskull på master og opplev prosjektene deres.

Det blir pauser med kaffe, forfriskninger eller lett servering mellom presentasjonene til hver spesialisering og det er mulig å delta på hele eller deler av programmet (Program med tidspunkt og endelig rekkefølge kommer)

Regiklassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Arild Andresen - Magnus Lysbakken, Jay Choi, Lina Enes og Michael Melleløkken Renjo

Manusklassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Sara Jonsen - Linn Sunniva Høglund, Jesper Cederstrand, Bår Stenvik

Dokumentarklassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Lotte Mik-Meyer - Emilie Monies, Io Sivertsen, Ida Theresa Myklebost, Katinka Marie Hustad

Visuell design klassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Siri Langdalen - Karoline Finnema, Victoria Wælgaard, Jónína G. Guðbjartsdóttir

Produsentklassen presenterer sine prosjekter - med introduksjon av fagansvarlig Troels Linde - Benedicte Westbye, Andrea Backström, Anna Moland

Kjartan Lægreid Gullikstad, masterstudent i filmmusikkkomposisjon, presenterer sitt prosjekt

CAMPUS MYRENS VERKSTED – AVSLUTNINGFEST FOR KULL 3

Kl. 19.30 -02.00: Fest med inviterte gjester (studenter, ansatte, stab, bransje, alumni/BA, venner og familie)

Åpning av utstillingen "Kintsugi" av masterstudent og fotograf Jónína G. Guðbjartsdóttir i studio på Myrens Verksted. Utstillingen vil være åpen for publikum fra 15. til 20. juni.

Prosjektene

Smakebiter fra noen av prosjektene som vil bli presentert:


Emilie Monies, masterstudent på konseptuell regi presenterer sin dokumentar Hvor enn jeg ser: "Regissøren befinner seg i en tyrkisk herreklub i Oslo, hvor hun leter etter sin avdøde far. Gjennom minnene om faren hjelper mennene i rommet henne med å forstå kjærligheten, tapet og livet etter døden. Mennene dukker op som gjenspeilinger av faren, ved å kalle henne deres datter, gi omsorg og gi henne gode råd om livet. Destiller seg til rådighet som hennes hjelpere og gir hende muligheten til å være sammen med sin far, i et kort øyeblikk."

Hvor end jeg ser 3

Foto: Still fra "Hvor enn jeg ser" av Emilie Monies

Ida Therese Myklebost, masterstudent i konseptuell dokumentarregi, presenterer dokumentaren Going Home: "Going Home" er Oslojenta Akischas fortelling. Om en barndom i en trailerpark i Florida fylt med turbulens, vold og fravær. Nå skal hun hjem og møte alt igjen, som voksen. Det er historien om løvetannbarna, de som romsterer bak opplyste vinduer i natten mens alle andre sover, og leter etter ro. Men det er også fortellingen om å komme seg videre, om håp og tilgivelse - og om den magiske barndomsfantasien som aldri helt slipper tak i løvetannbarna."

Film Still2 Ida Myklebost

Katinka Marie Hustad, masterstudent i konseptuell dokumentarregi, presenterer dokumentaren LITEN FILM OM FRAVÆR: "Prosjektet er en tematisk og formmessig undersøkelse av hvordan fortid og nåtid vikles sammen. Filmen undersøker motsetningsforholdet mellom å ville gå inn i historien for å forstå hvorfor ting ble som de ble, og nødvendigheten av å legge ting bak seg for å kunne leve."

Katinka Hustad2

Fra Liten film om fravær av Katinka Marie Hustad

Io Sivertsen, masterstudent i konseptuell dokumentarregi, presenterer Voksesmerter, en dokumentar som utforsker klima- og miljøproblematikk med utgangspunkt i den 100 dager lange protestleiren mot utbyggingen av Nussirgruva i Repparfjorden.

02 Io Sivertsen

Voksesmerter av Io Sivertsen

Benedicte Westbye og Andrea Backström, masterstudenter på produsentspesialiseringen, presenterer "Hvor er fu?", en fiktiv serie om umulig kjærlighet i en verden av muligheter og meldinger sendt klokken 0303 natt til søndag. Serien ble sluppet på TikTok 30. april og har per 13. mai fått 1,6 millioner visninger.

HEFU

Foto: Skjermbilde fra TikTok

Lars Krogh Bjerresgaard Kyed, masterstudent på produsentspesialiseringen, har utforsket nye produksjonsmetoder for animasjon og et animert TV-serie konsept: "Med “Neanderthals”, har publikum direkte innflytelse og medbestemmelse på handlingen."

Lars KBK Neanderthals prosjekt 01

Fra Neanderthals av Lars Krogh Bjerresgaard Kyed

Anna Moland, masterstudent på produsentspesialiseringen,

Prosjekt Anna Moland

Fra masterprosjektet til Anna Marina Moland

Jay Choi, masterstudent i fiksjonsregi, arbeider med en pilot til dramaserien "Tripp": "Skuespilleren Nayu Lee er lei av å spille stereotypiske roller og har et stort ønske om å bli en del av Pia Masukus kontroversielle teatergruppe. Når Pia ber alle på auditionen om å ta psykedelika, blir Nayu utfordret til å gå lenger enn noen gang for kunst."

STILL 6

Foto: Still fra Jay Chois prosjekt.

Lisa Enes, masterstudent i fiksjonsregi, utforsker i sitt eksamensprosjekt et univers lengst nede i sykehushierarkiet. Fiksjonsserien "Portør" er en fortelling om de usynlige som ser alt.

Film 3 Lisa Enes

Fra prosjektet "Portør" av Lisa Enes.

Magnus Lysbakken, masterstudent i fiksjonsregi, utvikler en pilot til et langformatprosjekt: "Om snøfokk utenfor vinduet, traktorer i kolonne, barn som puster og lærer."

Foto Magnus Lysbakken

Foto: Magnus Lysbakken

Michael Mellemløkken Renjo, masterstudent i fiksjonsregi, presentereren en kortfilm som "tar sikte på å utforske tidsopplevelse gjennom bruk av klipperytme og struktur, og som forsøksvis forener den narrative fortellingen med et fragmentarisk filmspråk""

Promo4 M Mellemløkken Renjo

Fra kortfilmen Hjemlandet av Michael Mellemløkken Renjo

Liv Sunniva Høglund, masterstudent i manus: "Etter å ha mistet reinflokken sin etter en sultvinter, takker familien Mienna ja til å reise til Canada for å lære bort reindrift til de lokale inuittene. Uvitende om at der venter det enda mer sult og brutale naturkrefter, som bare de aller sterkeste i flokken vil overleve. GUOSSIT er en samisk dramaserie basert på den sanne historien om min oldemor og hennes reise til Canada i 1921.

Guossit Foto Michael Mellemløkken Renjo 1ajpg

Foto: Micael Mellemløkken Renjo. Fra prosjektet Guossit.

Jesper Cederstrand, masterstudent i manus, utforsker hvordan vi kan dramatisere "det lille liv" som husmødrer levt i alle tider. Hans eksamensprojekt er en adaption av Kristina Sandbergs prisvinnende Maj-trilogi som han utvikler i samarbeid med forfatteren. Oppvaskbenksrealisme blanrs med thriller og avantgarde slow-tv.

Bår Stenvik, masterstudent i manus, presenterer Hildring: "I en nær framtid truer det globale dataselskapet Youniverse med å ta over Norsk infrastruktur. De ønsker å privatisere alt og gjøre den norske modellen til en internasjonal merkevare. Den briljante programmereren Anna jobber for selskapet, og havner på kollisjonskurs med søsteren Benedicte, som kjemper politisk for å holde dataene på norske hender. Når det viser seg at faren deres er blitt radikalisert inn i en mørk konspirasjonsbevegelse, må de forene krefter i et populistisk prosjekt for å stoppe dataselskapet og gjøre hele Norge til en digital dataplattform, «Hildring». På veien allierer de seg med en filmstjerne med politiske drømmer, og må hanskes med nettroll, terrorangrep og teknologimoguler."

Skjermbilde 2022 05 10 kl 09 30 42

Victoria Wælgaard, masterstudent i visuell design, utforsker dansernes møte med ulike miljøer og hvordan bevegelsene interaktivt kan knytte seg til scenografien og rommet. Med inspirasjon fra egen hverdag og tett samarbeid med danserne Hanne Svenning og Erlend Danielsen har hun, gjennom små tablåer, illustrert en litt uvanlig morgen.

Screen Shot 2022 04 08 at 2 58 35 PM

Fra Victoria Wælgaards masterprosjekt. Foto: Karoline Finnema

Karoline Finnema, masterstudent i visuell regi, utforsker et lite miljø i Bergen som i en verden hvor kommunikasjon er lettere enn aldri før, foretrekker å kommunisere med radiobølger. I dokumentaren "CQ, CQ" følger hun en liten gruppe radioamatører på Vestlandet. I filmen møter vi Øystein som ved hjelp av radiobølger prøver å få tak i sønnen sin på et skip utenfor kysten av Brasil.

Cqcq promo 4 Karoline Finnema

Fra CQ CQ - Jeg søker deg av Karoline Finnema

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir, masterstudent i visuell design, presenterer utstillingen KINTSUGI, inspirert av japansk teknikk som handler om å reparere det som har blitt brukket, med gull. I 2019 ble Ingamaría påkjørt av en bil men hun syklet gjennom København. Hun hadde åpne beinbrudd på store deler av kroppen, sprukket milt, punktert lunge, hjerneblødning og store skader på vitale organer. Første gang hun ser seg i speilet etter ulykken kjenner hun seg ikke igjen.

Utstillingen åpner 9. juni og står til 20. juni i studio hos Den Norske Filmskolen i Oslo.

Kintsugi Jonina Gudbjartsdottir 6

Fra Kintsugi av Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir.

I sitt masterprosjekt har Rasmus Eriksson jobbet med hvordan han som filmfotograf kan formidle intimitet ved å utforske nye arbeidsmetoder. Dette for å visuelt utvide eget blikk og forstå og påvirke båndet mellom tilskuere, karakter og kamera på et dypere plan. Valg av kameralinse har gjennomsyret mange av testene han har gjort i løpet av prosjektet og hvor sentralt dette valget er for mulighetene for å reflektere intimitet.

(Rasmus Eriksson kan dessverre ikke være til stede på Vega Scene)

Kjartan Gullikstad, masterstudent i filmmusikkomposisjon, har i sitt prosjekt «Musical Worldbuilding» hentet inspirasjon fra konseptet worldbuilding kjent fra fiksjonen: Musikk som komponeres til en historie bør ha en indre logikk og sammenheng, og ikke minst føles som en direkte forlengelse av historiens univers. Gjennom å utforske ulike strategier for nærlesing, analyse, subjektive assosiasjoner og musikalsk improvisasjon har han prøvd ut konseptet «musical world building» på flere prosjekter av svært ulik art.

Velkommen til Vega Scene 15. juni!

Gruppbild Master3 Foto Rasmus Eriksson

Masterkull 3 ved Den norske filmskolen. Foto: Rasmus Erikssom

Hvor end jeg ser 3

Foto: Still fra "Hvor enn jeg ser" av Emilie Monies

Film Still2 Ida Myklebost
Katinka Hustad2

Fra Liten film om fravær av Katinka Marie Hustad

02 Io Sivertsen

Voksesmerter av Io Sivertsen

HEFU

Foto: Skjermbilde fra TikTok

Lars KBK Neanderthals prosjekt 01

Fra Neanderthals av Lars Krogh Bjerresgaard Kyed

Prosjekt Anna Moland

Fra masterprosjektet til Anna Marina Moland

STILL 6

Foto: Still fra Jay Chois prosjekt.

Film 3 Lisa Enes

Fra prosjektet "Portør" av Lisa Enes.

Foto Magnus Lysbakken

Foto: Magnus Lysbakken

Promo4 M Mellemløkken Renjo

Fra kortfilmen Hjemlandet av Michael Mellemløkken Renjo

Guossit Foto Michael Mellemløkken Renjo 1ajpg

Foto: Micael Mellemløkken Renjo. Fra prosjektet Guossit.

Skjermbilde 2022 05 10 kl 09 30 42
Screen Shot 2022 04 08 at 2 58 35 PM

Fra Victoria Wælgaards masterprosjekt. Foto: Karoline Finnema

Cqcq promo 4 Karoline Finnema

Fra CQ CQ - Jeg søker deg av Karoline Finnema

Kintsugi Jonina Gudbjartsdottir 6

Fra Kintsugi av Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir.


Siste artikler

Den Fremmede Logo

Eksamensfilmen "Den fremmede" har premiere på Kortfilmfestivalen

I dag vises kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4 på Vega 12. juni

Filmskolen inviterer til Vega Scene 12. juni kl 11 for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det fest på Myrens Verksted.

Anja Simon happy4264

Masterstudenter får skrivestøtte til samarbeidsprosjekt fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine er blitt tildelt både Statens kunstnerstipend og prosjektstøtte fra Fond for lyd og bilde. Med støtten kan de fortsette å fordype seg og skal utvikle et prosjekt sammen når de går ut av masteren til sommeren.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop.

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on May 5th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st