Kortfilmfestivalen logo

Master og bachelor studenter tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad

Filmskolens masterstudenter Emilie Adelina Monies (konseptuell dokumentarregi), Michael Mellemløkken Renjo og Lisa Enes (fiksjonsregi) og kull 12- bachelorstudent på produksjonsdesignlinjen Ingrid Runde Saxegaard har regissert kortfilmer som er tatt ut til konkurranseprogrammet ved Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Vi gratulerer våre masterstudenter Emilie Adelina Monies, Michael Mellemløkken Renjo og Lisa Enes og bachelorstudent Ingrid Runde Saxegaard som er tatt ut til konkurranseprogrammet ved Kortfilmfestivalen.

Emilie Adelina Monies, masterstudent i konseptuell dokumentarregi, skal vise kortdokumentaren "Wherever I Look", Michael Mellemløkken Renjo, masterstudent i fiksjonsregi, presenterer kortfilmen "29th of May" og Lisa Enes, masterstudent i fiksjonsregi, presenterer musikkvideoen "I Put My Hand Into A Fist" (artist: Seachange).

Gratulerer også til Karoline Finnema, masterstudent i visuell design, med foto på musikkvideoen "Why Fall Asleep, When You Can Fall in Love?" (regi: Embla Karidotter) som også er tatt ut til konkurranseprogrammet.

Årets avgangskull på bachelor, kull 12, er også representert på Kortfilmfestivalen: Produksjonsdesignstudent Ingrid Runde Saxegaard har regi på kortfilmen "Mose" som er tatt ut til konkurranseprogrammet. Filmen ble produsert som en del av Mediefabrikkens Regiprogram for unge kvinner 2020 og vi finner flere filmskolestudenter i sentrale roller bak kamera: Kull 12-student Marthe Straum Lie har lyddesign, kull 13-student Herman Granlund er komponist, kull 12-student Andrea Rådahl er klipper og foto er av masterstudent i fiksjonsregi Michael Mellemløkken Renjo.

Gratulerer til alle studenter og alumni med filmer i konkurranseprogrammet - vi gleder oss til Grimstad!

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent og kull 10-alumni Geir Fjermestad Rolandsen klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken». Vegard Landsmark, også fra kull 10, er fotograf.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.