DSC4108 v1 s h Jack Kjell Vassdal

Minneord - Jack van Domburg Foto: Kjell Vassdal

Produksjonsdesigner Jack van Domburg har gått bort. Han var tilknyttet Den norske filmskolen i en årrekke og vil bli savnet av alle kollegaer. Kjell Vassdal har skrevet minneord.

Jack har gått bort!

For meg har Jack alltid vært et veldig flott menneske, ydmyk, positiv og vennlig. Aldri et vondt ord fra ham.

Jeg kan ikke huske første gang jeg traff Jack, men det må ha vært på 80-tallet en gang. Vi jobbet sammen på en spillefilm tidlig på 90-tallet. Vi bodde i samme område på St. Hanshaugen og hadde barn på Ila skole.

Jack var med i en gruppe som hadde et studio på Alexander Kiellands plass. De kalte det Hall-6. Det var trolig der jeg møtte ham først. Hall-6 var et møtepunkt for fotografer og filmfolk i lang tid på 90-tallet. Der kunne man leie et studio for en billig penge og få hjelp fra flere, deriblant Jack.

Jack kunne trylle fram flotte ting for lite penger. Den filmen vi jobbet på sammen hadde et veldig lite budsjett. Allikevel klarte Jack å få til ting som så fint ut. Jeg aner ikke hvordan han fikk det til.

Av filmer og regissører han jobbet med var blant annet; Eggs med Bent Hamer, Naboer med Pål Sletaune, Upperdog med Sara Johnsen. Den siste filmen han jobbet på var den svensk-franske filmen Lucky One.

Den viktigste tiden vi fikk sammen var allikevel den tiden han hadde på Den norske filmskolen. Der jobbet vi sammen med flere workshops og i undervisning.

Ved siden av skolen lagde vi en liten kortfilm sammen i Skåbu og vi planla en film om Patrick Huse som var en veldig god venn av Jack.

Jack bestemte seg for å flytte fra kjas og mas i Oslo til sitt lille småbruk oppe i Gausdal. Der ville han leve i fred og ro og utvikle sine egne prosjekter. Han hadde fortjent mange år der, men slik ble det dessverre ikke.

Kjell Vassdal

Professor ved Den norske filmskolen

DSC2730 v1 Jack Kjell Vassdal

Jack van Domburg

DSC2730 v1 Jack Kjell Vassdal

Jack van Domburg

1 Gjensyn

Eksamensfilmen "Gjensyn" er student-Oscar finalist

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn er finalist i 50th Student Academy Award og skal konkurrere om student-Oscar i Hollywood i oktober.

53128044554 0d0663bc9b k

Vant Amanda for eksamensfilmen

Teamet bak kull 12-eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant Amanda for beste norske kortfilm på Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Selma Vilhunen17

Mestermøte med Selma Vilhunen

Møt den finske filmskaperen Selma Vilhunen i samtale med Maria Sødal i filmskolens lokaler i Oslo, 31. august kl 16. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix hvor Vilhunen viser sin siste film "Four Little Adults".

VP i studio

Kurs i virtuell produksjon

Filmskolen arrangerer kurs i virtuell produksjon for fotografer, produksjonsdesignere, produsenter og regissører i oktober 2023.

LEDELSE AV SPESIALISTER OKT23 IG

Ledelse av spesialister - kurs om avansert ledelse i praksis.

Meld deg på høstens intensive tredagers kurs i ledelse av spesialister rettet mot ledere i film-, tv- og spillbransjen.

Damer farge

Presentation of the artistic outcome of Cecilie Levy's PhD research

In her PhD research, screenwriter Cecilie Levy explores the language of spatial storytelling in VR. On June 20th to 22nd a vertical slice from the VR experience Finding Frida can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.