DSC4108 v1 s h Jack Kjell Vassdal

Minneord - Jack van Domburg Foto: Kjell Vassdal

Produksjonsdesigner Jack van Domburg har gått bort. Han var tilknyttet Den norske filmskolen i en årrekke og vil bli savnet av alle kollegaer. Kjell Vassdal har skrevet minneord.

Jack har gått bort!

For meg har Jack alltid vært et veldig flott menneske, ydmyk, positiv og vennlig. Aldri et vondt ord fra ham.

Jeg kan ikke huske første gang jeg traff Jack, men det må ha vært på 80-tallet en gang. Vi jobbet sammen på en spillefilm tidlig på 90-tallet. Vi bodde i samme område på St. Hanshaugen og hadde barn på Ila skole.

Jack var med i en gruppe som hadde et studio på Alexander Kiellands plass. De kalte det Hall-6. Det var trolig der jeg møtte ham først. Hall-6 var et møtepunkt for fotografer og filmfolk i lang tid på 90-tallet. Der kunne man leie et studio for en billig penge og få hjelp fra flere, deriblant Jack.

Jack kunne trylle fram flotte ting for lite penger. Den filmen vi jobbet på sammen hadde et veldig lite budsjett. Allikevel klarte Jack å få til ting som så fint ut. Jeg aner ikke hvordan han fikk det til.

Av filmer og regissører han jobbet med var blant annet; Eggs med Bent Hamer, Naboer med Pål Sletaune, Upperdog med Sara Johnsen. Den siste filmen han jobbet på av den svensk-franske filmen Lucky One.

Den viktigste tiden vi fikk sammen var allikevel den tiden han hadde på Den norske Filmskolen. Der jobbet vi sammen med flere workshops og i undervisning.

Ved siden av skolen lagde vi en liten kortfilm sammen i Skåbu og vi planla en film om Patrick Huse som var en veldig god venn av Jack.

Jack bestemte seg for å flytte fra kjas og mas i Oslo til sitt lille småbruk oppe i Gausdal. Der ville han leve i fred og ro og utvikle sine egne prosjekter. Han hadde fortjent mange år der, men slik ble det dessverre ikke.

Kjell Vassdal

Professor ved Den norske filmskolen

DSC2730 v1 Jack Kjell Vassdal

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"