Håkon Sunniva

Møt prisbelønte filmskapere fra kull 12 på veien fra kort- til spillefilm

Hvordan finne sammen i et kreativt partnerskap manus-regi? Hvordan jobbe i komediesjangeren? Hvordan ta steget fra kortfilm til spillefilm? 28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel". Nå utvikler de prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

HVA: Møte med Håkon Anton Olavsen og Sunniva Kviteberg

NÅR: Onsdag 28. september kl 16:15 (filmvisning), kl 16:45 samtale med filmskaperne

HVOR: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24C (inngang fra Akerselva)

Onsdag 28. september kan du møte to talentfulle filmskapere i starten av sine karrierer i filmskolens lokaler i Oslo: Regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra årets avgangskull på filmskolens bachelorprogram. De begynte sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og utvikler nå prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Spillefilmprosjektet fikk en flying start da de vant Juryens Special Mention på årets Nordic Talents pitchekonkurranse og har fått "Verdens verste menneske"-produsent Tomas Robsahm med på laget sammen med kull 12 produsent Tøri Gjendal.

Nordic talents special mention prize outside

Sunnniva Kviteberg og Håkon Anton Olavsen med prisen de vant på Nordic Talents pitchekonkurranse for avgangsstudenter på de nordiske filmskolene. Foto: Torleif Hauge, Nordisk Film & TV Fond

Juryen på Nordic Talents, hvor NRKs nye dramasjef Marianne Furevold var en av medlemmene, skrøt av prosjektet som spiller på både humor og sårbarhet: “It’s all inclusive. With lots of humour, vulnerability, and fear of intimacy. We run away from the thing we most want, which is love. The project deals with an under-explored phenomena in the aspects of a young adult’s romantic and sexual life in a very honest way. We want to award a very talented writer and a very talented director on their shared path in this very promising film project.

På onsdag blir det først visning av "Superdupermegagigasingel" kl 16:15 (filmen varer 30 min) og deretter samtale med filmskaperne kl 16:45. Håkon og Sunniva vil fortelle om hvordan de som regissør og manusforfatter samarbeider om manusutvikling, hvordan de jobber med humor og komediesjangeren, og veien fra kortfilm til spillefilm. Du kan også se "Superdupermegagigasingel" på montages.no frem til 2. oktober.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Superdupermegagigasingel

Still fra "Superdupermegagigasingel", Håkon og Sunniva sin eksamensfilm. Under Amandus Blikkfang festivalen fikk Sunniva fagprisen for beste manus og filmen ble shortlisted til Amanda for beste kortfilm. Foto: Anna Fabricius

Neste opptak til Den norske filmskolens bachelorprogram åpner 1. november 2022 (søknadsfrist 12. januar 2023)

Nordic talents special mention prize outside

Superdupermegagigasingel

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Porter

Masteralumni Lisa Enes til prestisjefestivalen Clermont-Ferrand

Lisa Enes' "Portør", som ble laget på filmskolens masterprogram, er tatt ut til Clermont-Ferrand, verdens største og viktigste kortfilmfestival. Nylig fikk hun også produksjonsstøtte fra NFI til sin neste kortfilm. Les intervju med den talentfulle filmskaperen som vi gleder oss til å følge videre.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillinger er en unik mulighet for filmfeltet"

Den norske filmskolen lyser ut nye stipendiatstillinger i programmet “ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer”. Ifølge ph.d. leder Trond Lossius representerer hele syv nye kunstfaglige stipendiatstillinger en unik mulighet for filmfeltet.

Opptak fra infomøte om ph.d. stillinger 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo hadde vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og de syv ph.d. stillingene som er lyst ut innenfor ph.d. programmet "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Du kan se opptak fra møtet her.

HINNS Utdanningskvalitetspris til filmskolens satsning på virtuell produksjon

VIPROS-prosjektet ledet av Troels Linde tildeles HINNs utdanningskvalitetspris 2022. Prosjektet får ros for å være nyskapende, relevant for arbeidslivet og koble forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid og utdanning på en god måte.

Masteralumni med kinopremiere på "Swamp Lion"

Møt Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Gutierrez Frausto som startet sitt kreative samarbeid på filmskolens første masterkull. 10. november kommer de til filmskolen for å snakke om prosessen bak filmen "Swamp Lion" som har kinopremiere 11. november