Håkon Sunniva

Møt Håkon Anton Olavsen og Sunniva Kviteberg: Kreativt samarbeid på veien fra kort- til spillefilm

28. september kan du møte regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra kull 12 som startet sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og nå utvikler prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club".

Hva: Møte med Håkon Anton Olavsen og Sunniva Kviteberg

Når: Onsdag 28. september kl 16:15 (filmvisning), 16:45 samtale med filmskaperne

Hvor: Filmskolens lokaler på Myrens Verksted, Sandakerveien 24C (inngang fra Akerselva)

Hvordan finne sammen i et kreativt partnerskap manus-regi? Hvordan jobbe i komediesjangeren? Hvordan ta steget fra kortfilm til spillefilm?

Onsdag 28. september kan du møte to talentfulle filmskapere i starten av sine karrierer: Regissør Håkon Anton Olavsen og manusforfatter Sunniva Kviteberg fra årets avgangskull på filmskolens bachelorprogram. De begynte sitt kreative samarbeid med eksamensfilmen "Superdupermegagigasingel" og utvikler nå prosjektet videre som spillefilmen "Titanic Club". Spillefilmprosjektet fikk en flying start da de vant Juryens Special Mention på årets Nordic Talents pitchekonkurranse og har fått "Verdens verste menneske"-produsent Tomas Robsahm med på laget sammen med kull 12 produsent Tøri Gjendal.

Nordic talents special mention prize outside

De kommer til filmskolens lokaler på Myrens Verksted i Oslo for å snakke om hvordan de som regissør og manusforfatter samarbeider om manusutvikling, hvordan de jobber med humor og komediesjangeren, og veien fra kortfilm til spillefilm.

Det blir først visning av "Superdupermegagigasingel" kl 16:15 (filmen varer 30 min ) og deretter samtale med filmskaperne ca 16:45.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Superdupermegagigasingel

Still fra "Superdupermegagigasingel", Håkon og Sunniva sin eksamensfilm. Foto: Anna Fabricius

Neste opptak til Den norske filmskolens bachelorprogram åpner 1. november 2022 (søknadsfrist 12. januar 2023)

Nordic talents special mention prize outside
Superdupermegagigasingel

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"