Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10. november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid fredag 10. november på Lillehammer. Hun er den første kandidaten som blir uteksaminert fra filmskolens nye ph.d.-program.

Hva: Disputas for Elin Festøy, stipendiat i doktogradsprogrammet "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer" ved Den norske filmskolen.

Tittelen på det kunstneriske doktorgradsresultatet: "NUMB - Exploring Emotionally Charged Interactions to Motivate Reflection on Non-fiction Topics"

Når: Fredag 10. november 2023 kl 11:00 – 16:00

Hvor: Auditorium G på studiested Lillehammer og digitalt via Zoom

Zoom-lenke: https://inn.zoom.us/j/61238110382?pwd=TjFzZ0RGbEJ0WmhJQmxZak56UEVFZz09

(Passord: 083660 Webinar-ID: 612 3811 0382)

Kunstnerisk doktorgradsresultat publisert i Research Catalogue

Tittelen på det kunstneriske doktorgradsresultatet som Elin Festøy skal forsvare den 10. november er "NUMB - Exploring Emotionally Charged Interactions to Motivate Reflection on Non-fiction Topics" og er publisert som en utstilling i Research Catalogue. Hun anbefaler alle som vil følge disputasen å utforske utstillingen i Research Catalogue på forhånd.

Screenshot 2023 11 03 at 4 14 09 PM

Sceenshot fra utstillingen "Numb" på Research Catalogue

Utgangspunktet for Festøys kunstneriske utviklingsarbeid er spørsmålet "Hvordan kan en voksen se på et barn og se en fiende?"

Elins Festøys kunstneriske utviklingsarbeid springer ut fra hennes tidligere arbeid med temaet krigsbarn (Children Born of War) i ulike formater og tar utgangspunkt i spørsmålet "Hvordan kan vokse se et barn og se en fiende?" I doktorgradsarbeidet utforsker hun hvordan dette kan formidles på en måte som inviterer og motiverer til øket personlig refleksjon. Hun presenterer en rekke på fire VR-konsepter med økende grad av simulasjon og fokus på den besøkendes personlige reise gjennom materialet.


Festøys utforskning av hvordan dette kan bli formidlet gjennom en VR opplevelse som inviterer og motivere til økt personlig refleksjon, kan en få innblikk i gjennom å besøke de ulike rommene i utstillingen "NUMB".

-Jeg valgte Research Catalogue som formidlingsform fordi det er en plattform som oppfyller de kravene til evig lagring eller bevaring som en PhD har og som samtidig tillater en begrenset interaktivitet, forklarer Festøy.

Om disputasen

Disputasen finner sted fredag 10. november og begynner presis klokken 11 i Auditorium G på Storhove på Lillehammer. Det blir også mulig å følge den digitalt på zoom.

Bedømmelseskomiteen består av:

  • Førsteopponent Dr. Sher Doruff (Stockholm konstnärliga högskola)
  • Andreopponent Dr. Scott Rettberg (Department of Linguistic, Literary, and Aesthetic Studies The University of Bergen)
  • Tredjeopponent/administrator Nina Grünfeld (Professor, prodekan forskning ved AMEK og DNF, HINN)
  • Disputasleder er Eli Bø.

Kandidatens hovedveileder har vært Trond Lossius, ph.d.-leder ved filmskolen. Medveileder har vært Steven Bachelder, professor ved Spillskolen ved Høgskolen i Innlandet.

Kandidaten har tidligere også vært veiledet av professor emerita ved Den norske filmskolen Maureen Thomas og professor Gabo Arora (Johns Hopkins University).

Om Elin Festøy

Elin Festøy har bakgrunn som journalist og dokumentarfilmprodusent. Hun var en av de første nettjournalistene i Norge og har fulgt den teknologiske medieutviklingen og hvordan det påvirker kulturen siden 90-tallet. Hun er kreativ leder, produsent og manusforfatter av spillet My Child Lebensborn, som hun utviklet i forkant av stipendiatperioden. Spillet er produsert av Sarepta Studios og Teknopilot og fikk i 2019 den høythengende prisen Games Beyond Entertainment ved spillverdenens Oscar, BAFTA Game Awards. I 2018 ble hun tilknyttet CEFIMA, filmskolens senter for fremragende utdanning, som stipendiat og i 2023 ble hun overført til filmskolens nye ph.d. program "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer".

Screenshot 2023 11 03 at 4 14 09 PM

Sceenshot fra utstillingen "Numb" på Research Catalogue


Siste artikler

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.

Plakat med tekst "Ph.d. kurs "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle medier" Når: 15-16. januar 2024. Hvor: Lillehammer, Høgskolen i Innlandet. Påmeldingsfrist: 1. desember.

Nytt ph.d. emne: Kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer

HINN arrangerer ph.d. emne i "Kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Emnet er også åpent for eksterne stipendiater og påmeldingsfristen er 1. desember.

Festkledde studenter poserer med Oscar-premien etter premieutdelingen

Oscar-sølv til eksamensfilm!

Det ble Student-Oscar sølv i natt på kull 12-eksamensfilmen "Gjensyn". Regissør Iain Forbes og nesten hele teamet tok imot prisen under prisutdelingen i LA.

Produsent Tøri og regissør Iain står smilende sammen utendørs med en bygning og mennesker i bakgrunnen

Rapport fra LA og Student-Oscar

Kl 04:30 norsk tid 25. oktober er det premieutdeling i LA for årets Student-Oscar. Teamet bak eksamensfilmen Gjensyn er på plass i LA for å ta imot gull, sølv eller bronse i kategorien Narrative Shorts

Hovedrolleinnehaveren i gul boblejakke og regissøren i blå boblejakke går sammen i skogen

Eksamensfilmen "Gjensyn" er Student-Oscar vinner

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn er en av tre vinnere av 50th Student Academy Award og vil få utdelt gull, sølv eller bronse under premieutdelingen i Hollywood 24. oktober.