Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10. november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid fredag 10. november på Lillehammer. Hun er den første kandidaten som blir uteksaminert fra filmskolens nye ph.d.-program.

Hva: Disputas for Elin Festøy, stipendiat i doktogradsprogrammet "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer" ved Den norske filmskolen.

Tittelen på det kunstneriske doktorgradsresultatet: "NUMB - Exploring Emotionally Charged Interactions to Motivate Reflection on Non-fiction Topics"

Når: Fredag 10. november 2023 kl 11:00 – 16:00

Hvor: Auditorium G på studiested Lillehammer og digitalt via Zoom

Zoom-lenke: https://inn.zoom.us/j/61238110382?pwd=TjFzZ0RGbEJ0WmhJQmxZak56UEVFZz09

(Passord: 083660 Webinar-ID: 612 3811 0382)

Kunstnerisk doktorgradsresultat publisert i Research Catalogue

Tittelen på det kunstneriske doktorgradsresultatet som Elin Festøy skal forsvare den 10. november er "NUMB - Exploring Emotionally Charged Interactions to Motivate Reflection on Non-fiction Topics" og er publisert som en utstilling i Research Catalogue. Hun anbefaler alle som vil følge disputasen å utforske utstillingen i Research Catalogue på forhånd.

Screenshot 2023 11 03 at 4 14 09 PM

Sceenshot fra utstillingen "Numb" på Research Catalogue

Utgangspunktet for Festøys kunstneriske utviklingsarbeid er spørsmålet "Hvordan kan en voksen se på et barn og se en fiende?"

Elins Festøys kunstneriske utviklingsarbeid springer ut fra hennes tidligere arbeid med temaet krigsbarn (Children Born of War) i ulike formater og tar utgangspunkt i spørsmålet "Hvordan kan vokse se et barn og se en fiende?" I doktorgradsarbeidet utforsker hun hvordan dette kan formidles på en måte som inviterer og motiverer til øket personlig refleksjon. Hun presenterer en rekke på fire VR-konsepter med økende grad av simulasjon og fokus på den besøkendes personlige reise gjennom materialet.


Festøys utforskning av hvordan dette kan bli formidlet gjennom en VR opplevelse som inviterer og motivere til økt personlig refleksjon, kan en få innblikk i gjennom å besøke de ulike rommene i utstillingen "NUMB".

-Jeg valgte Research Catalogue som formidlingsform fordi det er en plattform som oppfyller de kravene til evig lagring eller bevaring som en PhD har og som samtidig tillater en begrenset interaktivitet, forklarer Festøy.

Om disputasen

Disputasen finner sted fredag 10. november og begynner presis klokken 11 i Auditorium G på Storhove på Lillehammer. Det blir også mulig å følge den digitalt på zoom.

Bedømmelseskomiteen består av:

  • Førsteopponent Dr. Sher Doruff (Stockholm konstnärliga högskola)
  • Andreopponent Dr. Scott Rettberg (Department of Linguistic, Literary, and Aesthetic Studies The University of Bergen)
  • Tredjeopponent/administrator Nina Grünfeld (Professor, prodekan forskning ved AMEK og DNF, HINN)
  • Disputasleder er Eli Bø.

Kandidatens hovedveileder har vært Trond Lossius, ph.d.-leder ved filmskolen. Medveileder har vært Steven Bachelder, professor ved Spillskolen ved Høgskolen i Innlandet.

Kandidaten har tidligere også vært veiledet av professor emerita ved Den norske filmskolen Maureen Thomas og professor Gabo Arora (Johns Hopkins University).

Om Elin Festøy

Elin Festøy har bakgrunn som journalist og dokumentarfilmprodusent. Hun var en av de første nettjournalistene i Norge og har fulgt den teknologiske medieutviklingen og hvordan det påvirker kulturen siden 90-tallet. Hun er kreativ leder, produsent og manusforfatter av spillet My Child Lebensborn, som hun utviklet i forkant av stipendiatperioden. Spillet er produsert av Sarepta Studios og Teknopilot og fikk i 2019 den høythengende prisen Games Beyond Entertainment ved spillverdenens Oscar, BAFTA Game Awards. I 2018 ble hun tilknyttet CEFIMA, filmskolens senter for fremragende utdanning, som stipendiat og i 2023 ble hun overført til filmskolens nye ph.d. program "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer".

Screenshot 2023 11 03 at 4 14 09 PM

Sceenshot fra utstillingen "Numb" på Research Catalogue


Siste artikler

Screenshot 2024 06 21 at 3 33 38 PM

Filmskolen sterkt tilstede på årets Nordic Talents

Den norske filmskolen står for 8 av de 15 utvalgte prosjektene til Nordic Talents pitchekonkurranse for avgangsstudenter fra de nordiske filmskolene!

Den Fremmede Logo

Eksamensfilm har premiere på Kortfilmfestivalen

Kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" har premiere på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne før avreise.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer 31. mai: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4

12. juni inviterer Filmskolen til Vega Scene for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det eksamensfest på Myrens Verksted!

Anja Simon happy4264

Får stipend fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine får støtte fra Statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde. Når de går ut av masteren til sommeren skal de utvikle et prosjekt sammen.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on April 25th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st