Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10.november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid ved filmskolens ph.d-program fredag 10. november på Lillehammer.

Hva: Disputas for Elin Festøy, stipendiat i doktogradsprogrammet "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer" ved Den norske filmskolen.

Tittelen på det kunstneriske doktorgradsresultatet: "NUMB - Exploring Emotionally Charged Interactions to Motivate Reflection on Non-fiction Topics"

Når: Fredag 10. november 2023 kl 11:00 – 16:00

Hvor: Auditorium G på studiested Lillehammer og digitalt via Zoom

Zoom-lenke: https://inn.zoom.us/j/61238110382?pwd=TjFzZ0RGbEJ0WmhJQmxZak56UEVFZz09

(Passord: 083660 Webinar-ID: 612 3811 0382)

Doktorgradsresultat publisert i Research Catalogue

Tittelen på det kunstneriske doktorgradsresultat som Elin Festøy skal forsvare den 10. november er "NUMB - Exploring Emotionally Charged Interactions to Motivate Reflection on Non-fiction Topics" og er publisert som en utstilling i Research Catalogue.

Screenshot 2023 11 03 at 4 14 09 PM

Sceenshot fra utstillingen "Numb" på Research Catalogue

Elin Festøy anbefaler alle som vil følge disputasen å utforske utstillingen i Research Catalogue på forhånd.

Utgangspunktet for Festøys kunstneriske utviklingsarbeid er spørsmålet "Hvordan kan en voksen se på et barn og se en fiende?" Festøys utforskning av hvordan dette kan bli formidlet gjennom en VR opplevelse som inviterer og motivere til økt personlig refleksjon, kan en få innblikk i gjennom å besøke de ulike rommene i utstillingen "NUMB".

-Jeg valgte Research Catalogue som formidlingsform fordi det er en plattform som oppfyller de kravene til evig lagring eller bevaring som en PhD har og som samtidig tillater en begrenset interaktivitet, forklarer Festøy.

Om disputasen

Disputasen finner sted fredag 10. november og begynner presis klokken 11 i Auditorium G på Storhove på Lillehammer. Det blir også mulig å følge den digitalt.

Bedømmelseskomiteen består av:

  • Førsteopponent Dr. Sheryl Dorouff (Stockholm konstnärliga högskola)
  • Andreopponent Dr. Scott Rettberg (Department of Linguistic, Literary, and Aesthetic Studies The University of Bergen)
  • Tredjeopponent/administrator Nina Grünfeld (Professor, prodekan forskning ved AMEK og DNF, HINN)
  • Disputasleder er Eli Bø.

Kandidatens hovedveileder har vært Trond Lossius, ph.d.-leder ved filmskolen. Medveileder har vært Steven Bachelder, professor ved Spillskolen ved Høgskolen i Innlandet.

Kandidaten har tidligere også vært veiledet av professor emerita ved Den norske filmskolen Maureen Thomas og professor Gabo Arora (Johns Hopkins University).

Om Elin Festøy

Elin Festøy har bakgrunn som journalist og dokumentarfilmprodusent. Hun var en av de første nettjournalistene i Norge og har fulgt den teknologiske medieutviklingen og hvordan det påvirker kulturen siden 90-tallet. Hun er kreativ leder, produsent og manusforfatter av spillet My Child Lebensborn, som hun utviklet i forkant av stipendiatperioden. Spillet er produsert av Sarepta Studios og Teknopilot og stakk i 2019 av med prisen Games Beyond Entertainment ved spillverdenens Oscar, BAFTA Game Awards. I 2018 ble hun tilknyttet CEFIMA, filmskolens senter for fremragende utdanning, som stipendiat, og i 2023 ble hun overført til filmskolens nye ph.d. program "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer".

Screenshot 2023 11 03 at 4 14 09 PM

Sceenshot fra utstillingen "Numb" på Research Catalogue


Siste artikler

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Lone Wolves Stick Together

"Lone Wolfs Stick Together" immersive exhibition

In her PhD research, Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). On November 25th to 26th her work - an immersive exhibition - can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.

Iain og Tøri

Rapport fra LA og Student-Oscar

Kl 04:30 norsk tid 25. oktober er det premieutdeling i LA for årets Student-Oscar. Teamet bak eksamensfilmen Gjensyn er på plass i LA for å ta imot gull, sølv eller bronse i kategorien Narrative Shorts

Gjensyn i skogen Foto Tøri Gjendal

Eksamensfilmen "Gjensyn" er Student-Oscar vinner

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn er en av tre vinnere av 50th Student Academy Award og vil få utdelt gull, søv eller bronse under premieutdelingen i Hollywood 24. oktober.