Screenshot 2023 09 26 at 12 13 53 PM

Kurs i virtuell produksjon i november

Den norske filmskolen arrangerer kurs i virtuell produksjon for fotografer, produksjonsdesignere, produsenter og regissører i november 2023. Kurset holdes i samarbeid med Xvision.

Hva: Praktisk kurs i virtuell produksjon

Når: Kurset foregår over tre fulle dager, 14.-16. november 2023

Hvor: Den norske filmskolens masterutdanning i Oslo, Myrens Verksted 6F (inngang ved Akerselva)

For hvem: Teams sammensatt av 1 produsent, 1 regissør, 1 DOP, 1 Produksjonsdesigner. Gruppesøknader vil bli prioritert

Deltakeravgift: 6800 kroner per deltaker (Inkluderer enkel lunsj alle kursdager)

Påmeldingsfrist: Løpende (påmelding her: https://nettskjema.no/a/virtuellproduksjon )

Den norske filmskolen, i samarbeid med Xvision, tilbyr i høst et praktisk kurs innen virtuell produksjon. Kurset foregår i Den norske filmskolens studio i Oslo over tre dager og gir deltakere praktisk erfaring med prosedyrer som inngår i prosessen, fra previsualisering til opptak i et virtuelt studio set (VSS).

Virtuelle studio set (VSS) er en innovasjon som erstatter tradisjonelle “on-location”- og studio opptak med fotorealistiske virtuelle miljøer. Ved bruk av VSS migrerer en stor del av en filminnspillings prosesser fra det fysiske til det digitale rommet, som i sin tur reduserer kostnader og karbonutslipp fra blant annet reise, transport og engangsbruk av scenografi.

I kurset vil du og ditt team få innsikt og praktisk erfaring med prosesser og verktøy som er nødvendig å forstå for å ta i bruk teknolog og arbeidsmåte knyttet til Virtuell Produksjon.

Kursets form:

Kurset er åpent for 16 deltakere og gjennomføres i grupper på fire (4) med tett oppfølging fra kurslederne.

Dag 1 – Tirsdag 14. november - Gruppevis planlegging av opptak
Dag 2 – Onsdag 15. november - Gruppevis previsualisering før opptak
Dag 3 – Torsdag 16. november Gruppevis opptak i et virtuelt studioset (VSS)

Hva lærer du?

Etter endt kurs vil deltakeren kunne:

• Anvende VP-konseptualisering og designmetoder i egne preproduksjoner.
    - Vurdere/analysere fordeler og utfordringer med VP i tradisjonell film og TV-produksjon.
  • Sammeligne VP arbeidsflyt med andre relevante digitalt støttet arbeidflyt I film og TV-produksjon.
  • Beskrive tverrfaglige samarbeidsrutiner i virtuell produksjon.

Kursets innhold

Gjennom praksis dekker kurset nøkkelkonsepter i virtuell produksjon som:

• Sanntids digital visualisering for film og TV.
  • Interaksjon mellom digitale og fysiske filmset.
  • Smidig utvikling i kontekst av virtuell produksjon.
  • Tverrfaglig samarbeid om previsualisering.
  • Tverrfaglig samarbeid på tvers av film / TV, “digital arts” og spilldisipliner.

Hvem er kurset for?

Følgende opptakskrav må oppfylles for å delta på kurset:

-Avansert forståelse for tradisjonell film- eller TV-produksjon.

-Grunnleggende forståelse for

• digitalt støttet arbeidsflyt I film og tv-produksjoner
  • smidige samarbeidsmetoder

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.