Et festkledd filmteam med fem filmskolealumni poserer strålende samlet rund regisssøren som Amandastatuetten i armene.

Vant Amanda for eksamensfilmen Foto: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

Teamet bak eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant Amandaprisen for beste norske kortfilm på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Filmskaperne, som ble uteksaminert fra filmskolen i fjor sommer, var jublende til stede i Haugesund for å ta imot prisen.

Eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant norsk filmbransjes gjeveste pris, Amanda, under filmfestivalen i Haugesund. Teamet bak filmen ble uteksaminert fra filmskolens kull 12 for litt over ett år siden og består av Håkon Anton Olavsen (regi), Louise Beyer (produsent), Sunniva Kviteberg (manus), Anna Fabricius (foto), Fredrik Teige Skrattegård (produksjonsdesign), Anna Løvlund (klipp) og Jakob Bechmann (lyd).

Regissøren beskriver "Superdupermegagigasingel" som "en sår og morsom historie om den skumle og uendelig vakre kjærligheten." Filmen handler om Vebjørn (snart 30) som aldri har hatt en kjæreste. På jobb som maskot i skibakken krasjer han inn i skituristen Polina og ødelegger ferien hennes. Mens han prøver å gjøre opp for ulykken, oppstår det uventet kjemi mellom de to. Men Vebjørns angst rundt jenter innhenter ham snart, da han sliter med å komme over ideen om at ingen kan like ham på en romantisk måte.

En strålende festkledd regissør poserer med Amandastatuetten i armene.

Regissør Håkon Anton Olavsen og Amanda. Foto: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

"Helt rått!"

Nesten hele teamet var til stede under prisutdelingen som fant sted om kvelden på festivalens åpningsdag lørdag 19. august.

- Det var helt rått! Amandaprisen er kronen på verket på den reisen som Superdupermegagigasingel har hatt. Veldig veldig gøy, uttaler regissør Håkon Anton Olavsen.

Regissør, produsent, manusforfatter, fotograf, klipper og produksjonsdesigner satt i salen da vinneren ble lest opp og inntok sammen scenen for å ta imot Amandastatuetten.

- Det kjennes helt fantastisk - en stor ære! Vi er så stolte alle sammen, forteller fotograf Anna Fabricius.

Bilde fra filmen Superdupermegagigasingel hvor en ung mann sitter på bar omgitt av to jenter og to gutter mens han ser undrende ut i luften.

Still fra filmen. Foto: Anna Fabricius.

Tilbake i Haugesund

Kortfilmen startet sin festivalreise for ett år siden nettopp på filmfestivalen i Haugesund.

-Det er først og fremst en kjempeanerkjennelse å vinne en Amanda for beste kortfilm! sier produsent Louise Beyer.

-Det har vært en fantastisk full sirkel-opplevelse å være tilbake i Haugesund hvor kortfilmen hadde sin premiere på Next Nordic Generation programmet 2022, fortsetter hun.

-Filmen har klart å få folk til å le og bli rørt på samme tid, og det har vært målet vårt hele veien. Jeg er utrolig stolt av alle som har bidratt og brukt enorme mengder av energi for å få til dette ambisiøse prosektet. Særlig stolt er jeg av Sunniva og Håkon for å fortelle historien om Vebjørn, og sette sin lit til meg og resten av kjernetemaet. Derfor føles det også utrolig fint å ta imot prisen (nesten) alle sammen samlet, avslutter produsenten.

Under Amandus Blikkfang festivalen på Lillehammer ble Sunniva Kviteberg tildelt fagprisen for manuset til kortfilmen, og det var der den ble shortlisted til Amandaprisen.

I forrige uke ble "Superdupermegagigasingel" også valgt ut til konkurranseprogrammet i Nordisk Panorama hvor den konkurrerer om prisen for Beste nordiske kortfilm.

Har du ennå ikke sett Amandavinneren kan du se den på NRK.

En strålende festkledd regissør poserer med Amandastatuetten i armene.

Regissør Håkon Anton Olavsen og Amanda. Foto: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

Bilde fra filmen Superdupermegagigasingel hvor en ung mann sitter på bar omgitt av to jenter og to gutter mens han ser undrende ut i luften.

Still fra filmen. Foto: Anna Fabricius.


Siste artikler

Den Fremmede Logo

Eksamensfilm har premiere på Kortfilmfestivalen

Kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" har premiere på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne før avreise.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer 31. mai: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4

12. juni inviterer Filmskolen til Vega Scene for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det eksamensfest på Myrens Verksted!

Anja Simon happy4264

Får stipend fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine får støtte fra Statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde. Når de går ut av masteren til sommeren skal de utvikle et prosjekt sammen.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on April 25th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st 

Kortfilmfestivalen logo

Studenter og alumni sterkt tilstede på Kortfilmfestivalen

Eksamensfilmen "Den fremmede" er tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad. Masterstudent Simon Valentine, kull 14-student Andreas Tømmerås Ermesjø og stipendiat Dalia AlKury har også fått filmer med. Vi gratulerer!