53128044554 0d0663bc9b k

Vant Amanda for eksamensfilmen Foto: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

Teamet bak eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant Amandaprisen for beste norske kortfilm på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Filmskaperne, som ble uteksaminert fra filmskolen i fjor sommer, var jublende til stede i Haugesund for å ta imot prisen.

Eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant norsk filmbransjes gjeveste pris, Amanda, under filmfestivalen i Haugesund. Teamet bak filmen ble uteksaminert fra filmskolens kull 12 for litt over ett år siden og består av Håkon Anton Olavsen (regi), Louise Beyer (produsent), Sunniva Kviteberg (manus), Anna Fabricius (foto), Fredrik Teige Skrattegård (produksjonsdesign), Anna Løvlund (klipp) og Jakob Bechmann (lyd).

Regissøren beskriver "Superdupermegagigasingel" som "en sår og morsom historie om den skumle og uendelig vakre kjærligheten." Filmen handler om Vebjørn (snart 30) som aldri har hatt en kjæreste. På jobb som maskot i skibakken krasjer han inn i skituristen Polina og ødelegger ferien hennes. Mens han prøver å gjøre opp for ulykken, oppstår det uventet kjemi mellom de to. Men Vebjørns angst rundt jenter innhenter ham snart, da han sliter med å komme over ideen om at ingen kan like ham på en romantisk måte.

53128314868 b06b17ffda k

Regissør Håkon Anton Olavsen og Amanda. Foto: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

"Helt rått!"

Nesten hele teamet var til stede under prisutdelingen som fant sted om kvelden på festivalens åpningsdag lørdag 19. august.

- Det var helt rått! Amandaprisen er kronen på verket på den reisen som Superdupermegagigasingel har hatt. Veldig veldig gøy, uttaler regissør Håkon Anton Olavsen.

Regissør, produsent, manusforfatter, fotograf, klipper og produksjonsdesigner satt i salen da vinneren ble lest opp og inntok sammen scenen for å ta imot Amandastatuetten.

- Det kjennes helt fantastisk - en stor ære! Vi er så stolte alle sammen, forteller fotograf Anna Fabricius.

Superdupermegagigasingel

Still fra filmen. Foto: Anna Fabricius.

Tilbake i Haugesund

Kortfilmen startet sin festivalreise for ett år siden nettopp på filmfestivalen i Haugesund.

-Det er først og fremst en kjempeanerkjennelse å vinne en Amanda for beste kortfilm! sier produsent Louise Beyer.

-Det har vært en fantastisk full sirkel-opplevelse å være tilbake i Haugesund hvor kortfilmen hadde sin premiere på Next Nordic Generation programmet 2022, fortsetter hun.

-Filmen har klart å få folk til å le og bli rørt på samme tid, og det har vært målet vårt hele veien. Jeg er utrolig stolt av alle som har bidratt og brukt enorme mengder av energi for å få til dette ambisiøse prosektet. Særlig stolt er jeg av Sunniva og Håkon for å fortelle historien om Vebjørn, og sette sin lit til meg og resten av kjernetemaet. Derfor føles det også utrolig fint å ta imot prisen (nesten) alle sammen samlet, avslutter produsenten.

Under Amandus Blikkfang festivalen på Lillehammer ble Sunniva Kviteberg tildelt fagprisen for manuset til kortfilmen, og det var der den ble shortlisted til Amandaprisen.

I forrige uke ble "Superdupermegagigasingel" også valgt ut til konkurranseprogrammet i Nordisk Panorama hvor den konkurrerer om prisen for Beste nordiske kortfilm.

Har du ennå ikke sett Amandavinneren kan du se den på NRK.

53128314868 b06b17ffda k

Regissør Håkon Anton Olavsen og Amanda. Foto: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

Superdupermegagigasingel

Still fra filmen. Foto: Anna Fabricius.


Siste artikler

1 Gjensyn

Eksamensfilmen "Gjensyn" er student-Oscar finalist

Kull 12-eksamensfilmen Gjensyn er finalist i 50th Student Academy Award og skal konkurrere om student-Oscar i Hollywood i oktober.

Selma Vilhunen17

Mestermøte med Selma Vilhunen

Møt den finske filmskaperen Selma Vilhunen i samtale med Maria Sødal i filmskolens lokaler i Oslo, 31. august kl 16. Mesterklassen er et samarbeid med Oslo Pix hvor Vilhunen viser sin siste film "Four Little Adults".

Screenshot 2023 09 26 at 12 13 53 PM

Kurs i virtuell produksjon

Filmskolen arrangerer kurs i virtuell produksjon for fotografer, produksjonsdesignere, produsenter og regissører i oktober 2023.

LEDELSE AV SPESIALISTER OKT23 IG

Ledelse av spesialister - kurs om avansert ledelse i praksis.

Meld deg på høstens intensive tredagers kurs i ledelse av spesialister rettet mot ledere i film-, tv- og spillbransjen.

Damer farge

Presentation of the artistic outcome of Cecilie Levy's PhD research

In her PhD research, screenwriter Cecilie Levy explores the language of spatial storytelling in VR. On June 20th to 22nd a vertical slice from the VR experience Finding Frida can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.

Screen Shot 2023 06 12 at 3 18 07 PM

Ivar Aase (kull 11) vant Gullstolen i Grimstad

«Komplikasjoner» av Ivar Aase (kull 11) vant Gullstolen for årets beste norske kortfilm. Filmens manusforfatter Erik Ivar Sæther (kull 11) vant Timeglasset og deres kreative samarbeid startet på eksamensfilmen.