53128044554 0d0663bc9b k

Vant Amanda for eksamensfilmen Photo: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

Teamet bak eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant Amandaprisen for beste norske kortfilm på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Filmskaperne, som ble uteksaminert fra filmskolen i fjor sommer var jublende til stede i Haugesund for å ta imot prisen.

Eksamensfilmen Superdupermegagigasingel vant norsk filmbransjes gjeveste pris, Amanda, under filmfestivalen i Haugesunds åpningsdag. Teamet bak filmen ble uteksaminert fra filmskolens kull 12 for litt over ett år siden og består av Håkon Anton Olavsen (regi), Louise Beyer (produsent), Sunniva Kviteberg (manus), Anna Fabricius (foto), Fredrik Teige Skrattegård (produksjonsdesign), Anna Løvlund (klipp) og Jakob Bechmann (lyd).

"Superdupermegagigasingel" er en sår og morsom historie om den skumle kjærligheten. Filmen handler om Vebjørn (snart 30) som aldri har hatt en kjæreste og jobber som maskot og skiinstruktør på et skianlegg i Norge. En dag krasjer han inn i skituristen Polina og ødelegger ferien hennes. Mens han prøver å gjøre opp for ulykken, oppstår det uventet kjemi mellom de to. Men Vebjørns angst rundt jenter innhenter ham snart, da han sliter med å komme over ideen om at ingen kan like ham på en romantisk måte.

53128314868 b06b17ffda k

Regissør Håkon Anton Olavsen og Amanda. Foto: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

"Helt rått!"

Nesten hele teamet var til stede under prisutdelingen som fant sted om kvelden på festivalens åpningsdag lørdag 19. august.

- Det var helt rått! Amandaprisen er kronen på verket på den reisen som Superdupermegagigasingel har hatt. Veldig veldig gøy, uttaler regissør Håkon Anton Olavsen.

Regissør, produsent, manusforfatter, fotograf, klipper og produksjonsdesigner satt i salen da vinneren ble lest opp og inntok sammen scenen for å ta imot Amandastatuetten.

- Det kjennes helt fantastisk - en stor ære! Vi er så stolte alle sammen, forteller fotograf Anna Fabricius.

Superdupermegagigasingel

Still fra filmen. Foto: Anna Fabricius.

Tilbake i Haugesund

Kortfilmen startet sin festivalreise for ett år siden nettopp på filmfestivalen i Haugesund.

-Det er først og fremst en kjempeanerkjennelse å vinne en Amanda for beste kortfilm! sier produsent Louise Beyer.

-Det har vært en fantastisk full sirkel-opplevelse å være tilbake i Haugesund hvor kortfilmen hadde sin premiere på Next Nordic Generation programmet 2022, fortsetter hun.

- Filmen har klart å få folk til å le og bli rørt på samme tid, og det har vært målet vårt hele veien. Jeg er utrolig stolt av alle som har bidratt og brukt enorme mengder av energi for å få til dette ambisiøse prosjektet. Særlig stolt er jeg av Sunniva og Håkon for å fortelle historien om Vebjørn, og sette sin lit til meg og resten av kjerneteamet. Derfor føles det også utrolig fint å ta imot prisen (nesten) alle sammen samlet, avslutter produsenten.

Under Amandus Blikkfang festivalen på Lillehammer ble Sunniva Kviteberg tildelt fagprisen for manuset til kortfilmen, og det var der den ble shortlisted til Amandaprisen.

I forrige uke ble "Superdupermegagigasingel" også valgt ut til konkurranseprogrammet i Nordisk Panorama hvor den konkurrerer om prisen for Beste nordiske kortfilm.

Har du ennå ikke sett Amandavinneren kan du se den på NRK.

53128314868 b06b17ffda k

Regissør Håkon Anton Olavsen og Amanda. Foto: Grethe Nygaard / Den norske filmfestivalen i Haugesund

Superdupermegagigasingel

Still fra filmen. Foto: Anna Fabricius.


Latest articles

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop.

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on May 5th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st 

NFI2

LIM Boosting Ideas Workshop June 16-21 2024

Less is More is one of Europe’s leading writer and project development programmes. This workshop organized by NFI and Dnf will help you turn creative limitations into opportunities for innovation in script development. Deadline May 3rd!

Master Stipend

11 Masterstudenter fikk Statens Kunstnerstipend

11 av masterstudentene på filmskolen har fått Statens kunstnerstipend, "Diversestipend for ny­utdannede kunstnere". Tilsammen 28 DNF-alumni og studenter fikk stipend i vårens tildeling. Vi gratulerer!

Studio Gabriel

Rekordmange søkere til master

Filmskolens masterprogram i Oslo hadde søknadsfrist 1. mars og vi fikk inn nesten dobbelt så mange søknader som ved forrige opptak i 2022. Opptakskomiteen går nå igang med å vurdere søknadene til filmskolens femte masterkull.