Screen Shot 2022 06 27 at 7 13 14 PM

Kull 12s eksamensfilmer vises på Lillehammer 29. juni

Kull 12 viser sine eksamensfilmer for venner og familie den 29. juni på Lillehammer Kino. Bransjevisningen blir i Oslo 14. september. Her får du se seks filmer som viser bredden og talentet til årets avgangskull og bli kjent med norsk filmbransjes nye stemmer.

Still fra eksamensfilmen "Endelig Uendelig" Foto: Leander Håvik

Etter tre år på Den norske filmskolen på Lillehammer er kull 12 klare til å erobre filmverdenen! Vi viser årets seks eksamensfilmer for venner og familie på Lillehammer Kino den 29. juni og for bransjen 14. september på Vega Scene i Oslo.

Mer informasjon om programmet for bransjevisningen den 14. september blir sluppet på våre nettsider og sosiale medier og i filmskolens nyhetsbrev. Hold av datoen!

Du kan se trailere og lese mer om de seks filmene her.

Vi gleder oss!

Superdupermegagigasingel still 1 09 06 2022

Still fra eksamensfilmen "Superdupermegagigasinger" Foto: Anna Fabricius

Program for visningen på Lillehammer Kino onsdag 29. juni:

Kl 9:30 - Dørene åpner

Kl 10 - Velkommen v/dekan Eli Bø

Kl 10:15 - Visning av Det som vil bli

Kl 11:05 - Visning av Endelig uendelig

Kl 11:45 - Lunsj

Kl 12:20 - Visning av Gjensyn

Kl 13:00 - Visning av Kosmos

Kl 13:40 - Pause

Kl 14:05 - Visning av Mitt idiotiske hjerte

Kl 14:45 - Visning av Superdupermegagigasingel

Kl 15:30 - Pause

Kl 15:45 - Diplomutdeling

1 Gjensyn

Still fra eksamensfilmen "Gjensyn" Foto: Karoline Sødal Sellæg

3 Mittidiotiskehjerte

Still fra eksamensfilmen "Mitt idiotiske hjerte" Foto: Sophie Søborg Mosbæk

Flere av årets eksamensfilmer utfordrer tradisjonelle produksjonsmetoder og utforsker det filmatiske filmspråket. Les intervju med produsentstudentene om prosessen bak to av disse filmene:

Les om produksjonen av filmen "Det som vil bli" her.

Les om produksjonen av filmen "Kosmos" her.

1 DET SOM VIL BLI STILL JONAS BRUUN edt 1

Still fra eksamensfilmen "Det som vil bli" Foto: Kristoffer Engholm Aabo

Skærmbillede Kosmos forside Foto Even Grimsgaard

Still fra eksamensfilmen "Kosmos" Foto: Even Grimsgaard

Still fra eksamensfilmen "Endelig Uendelig" Foto: Leander Håvik

Superdupermegagigasingel still 1 09 06 2022

Still fra eksamensfilmen "Superdupermegagigasinger" Foto: Anna Fabricius

1 Gjensyn

Still fra eksamensfilmen "Gjensyn" Foto: Karoline Sødal Sellæg

3 Mittidiotiskehjerte

Still fra eksamensfilmen "Mitt idiotiske hjerte" Foto: Sophie Søborg Mosbæk

1 DET SOM VIL BLI STILL JONAS BRUUN edt 1

Still fra eksamensfilmen "Det som vil bli" Foto: Kristoffer Engholm Aabo

Skærmbillede Kosmos forside Foto Even Grimsgaard

Still fra eksamensfilmen "Kosmos" Foto: Even Grimsgaard

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10. november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid fredag 10. november på Lillehammer. Hun er den første kandidaten som blir uteksaminert fra filmskolens nye ph.d.-program.

Plakat med tekst "Ph.d. kurs "kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle medier" Når: 15-16. januar 2024. Hvor: Lillehammer, Høgskolen i Innlandet. Påmeldingsfrist: 1. desember.

Nytt ph.d. emne: Kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer

HINN arrangerer ph.d. emne i "Kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer". Emnet er også åpent for eksterne stipendiater og påmeldingsfristen er 1. desember.

Festkledde studenter poserer med Oscar-premien etter premieutdelingen

Oscar-sølv til eksamensfilm!

Det ble Student-Oscar sølv i natt på kull 12-eksamensfilmen "Gjensyn". Regissør Iain Forbes og nesten hele teamet tok imot prisen under prisutdelingen i LA.

Produsent Tøri og regissør Iain står smilende sammen utendørs med en bygning og mennesker i bakgrunnen

Rapport fra LA og Student-Oscar

Kl 04:30 norsk tid 25. oktober er det premieutdeling i LA for årets Student-Oscar. Teamet bak eksamensfilmen Gjensyn er på plass i LA for å ta imot gull, sølv eller bronse i kategorien Narrative Shorts