MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Er du nysgjerrig på hvordan det er å studere master på filmskolen og hvilke muligheter for faglig utvikling og videre karriere studiet gir? Kom på vår åpne dag på zoom 10. januar kl 16 hvor du får møte lærere og studenter, få svar på dine spørsmål og få høre mer om studiet og de ulike spesialiseringene.

Studio Gabriel

Masterstudent i regi Gabriel Bagnaschi i studio med skuespillere.

Den 1. mars er søknadsfristen til opptak til filmskolens masterprogram 2024-2026, Master of Fine Arts i film og beslektede audiovisuelle kunstformer.

Studiet foregår i Oslo og du kan søke på spesialiseringene Produsent, Manus, Visuell design, Fiksjonsregi og Konseptuell dokumentarregi, og den 10. januar kan du møte lærere og studenter på zoom for å få svar på det du måtte lure på eller finne ut om dette studiet er noe for deg.

PROGRAM

Kl 16-16:45 - FELLES DEL: INFO OM MASTERPROGRAMMET

Zoom-lenke: https://inn.zoom.us/j/63366338956?pwd=emhhUTRkOVdNSS9IL2J2aVphVDE2Zz09
(Meeting ID: 633 6633 8956 Passcode: 816722)

kl 16-16:10: Velkommen. Kort om filmskolen og visjonene for studiet, den overordnete studieprogresjonen gjennom fire semestre og de praktiske rammene, ved undervisningsleder Frederik Hestvold

Kl. 16:10 - 16:45: Kort om spesialiseringene:

Visuell design: Hovedlærer Siri Langdalen forteller om studiet.

Manus: Hovedlærer Sara Johnsen forteller om studiet.

Konseptuell dokumentarregi: Hovedlærerer Lotte Mik-Meyer forteller om studiet.

Fiksjonsregi: Hovedlærer Arild Andresen forteller om studiet.

Produsent: Hovedlærer Troels Linde forteller om studiet.

Kl 16:45 - 18 - GRUPPEROM PER MASTERSPESIALISERING

Besøk VISUELL DESIGN: https://inn.zoom.us/j/68438998155?pwd=dmNaY0xuUkJLNFllRmJ3VlFPVjEvZz09

(Meeting 684 3899 8155 Passcode: 045743)


Besøk MANUS: https://inn.zoom.us/j/68762971956?pwd=MnZqam5idWloalFkTVYrUWZmM2RCZz09

(Meeting ID: 687 6297 1956 Passcode: 357527)

Besøk KONSEPTUELL DOKUMENTARREGI: https://inn.zoom.us/j/65446080811?pwd=SDNZYXFXSTI0TVRIdytwcENUVFBLdz09

(Meeting ID: 654 4608 0811 Passcode: 760392)

Besøk PRODUSENT: https://inn.zoom.us/j/63394811068?pwd=enhqVTRDeEpYdzZ2SVBzMlpTeXlFdz09

(Meeting ID: 633 9481 1068 Passcode: 035417)

Besøk FIKSJONSREGI: https://inn.zoom.us/j/63787830968?pwd=dGRkUm9DdVFXNkxQbWZ2MS92TklUUT09
(Meeting ID: 637 8783 0968Passcode: 973706)Generelle spørsmål om filmskolen og masterprogrammet: Undervisningsleder Frederik Hestvold og studiekonsulent Hans Josef Tandsether blir igjen i hovedrommet (https://inn.zoom.us/j/63366338956?pwd=emhhUTRkOVdNSS9IL2J2aVphVDE2Zz09) for å svare på generelle spørsmål om studieplan og opptakskrav.

Studio Simon

Bilde fra fordypningsprosjektet til registudent Simon Valentine. Les mer om prosjektet her (Foto: Sinde Sæbø)

Hovedlærerne på master som du får møte på Åpent hus:

Hovedlærer manus: Manusforfatter, regissør og førsteamanuensis på filmskolen Sara Johnsen. Sara Johnsen er serieskaper og manusforfatter av den kritikerroste NRK-serien 22. juli sammen med Pål Sletaune og for tiden adapterer hun Ingmar Bergmans Troløs til miniserie-formatet. Hun har skrevet og regissert en rekke prisbelønte spillefilmer: Debutfilmen Vinterkyss (2005) vant to Amandapriser og The Grand Jury Prize på AFI Fest, Upperdog (2009) vant fem Amandapriser, Uskyld (2012) hadde premiere under Toronto IFF og vant en Amanda og Rosemari (2016) vant Amanda for beste skuespiller. I 2004 debuterte Sara med novellesamlingen Han vet om noe hun kan prøve og i 2008 romandebuterte hun med White Man. I 2022 ble hennes siste roman, Til Dancing Boy, utgitt.

Hovedlærer visuell design: Scenograf, produksjonsdesigner og professor på filmskolen Siri Langdalen. Siri er hovedlærer i produksjonsdesign på Bachelor og på Visuell Design på master på filmskolen og har også undervist i scenografi på Kunsthøgskolen og vært professor i teater-scenografi ved Akademi for Scenekunst. Hun har hatt scenografi på over 40 oppsetninger på institusjonsteatre i Norge, samt ved teatre i Danmark og ved The National Theatre of Greenland og har vært produksjonsdesigner for en rekke norske filmer som Tre nøtter til Askepott. Hun har arbeidet i mange år som produksjonsdesigner for store dramaproduksjoner i NRK og mottok Gullruten for beste scenografi for «Berlinerpoplene» i 2008 og «Harry & Charles» i 2009.

Hovedlærer produsent: Produsent og professor på filmskolen Troels Linde. Troels ble uteksaminert som VFX / sequence director fra Den danske filmskolen og har jobbet med film og interaktive medier i flere tiår som prosjektleder, executive produsent og CEO. Parallelt har han vært Førstelektor ved Uppsala universitet og leder ved European Cross Media Academy. På filmskolen er Troels hovedlærer for produsentspesialiseringen og prosjektleder for filmskolens satsning på Virtuell produksjon.

Hovedlærer fiksjonsregi: Regissør, manusforfatter og førsteamanuensis på filmskolen Arild Andresen. Arild har regissert bla den Emmy-nominerte TV-serien Gutta Boys og spillefilmene Kompani Orheim, som vant prisen for Beste nordiske film på Gøteborg Filmfestival, Keeper'n til Liverpool og Hjertestart, som har vunnert en rekke internasjonale priser og de kritikerroste TV-seriene Kampen for tilværelsen (episoderegissør) og Heimebane (konseptuerende regissør). I februar kommer hans nye komedie Full dekning på kino.

Hovedlærer konseptuell dokumentarregi: Regissør og professor på filmskolen Lotte Mik-Meyer. Lotte har lang internasjonal erfaring som dokumentarfilmregissør, prosjektleder og underviser innen dokumentar og TV-feltet i Europa, USA og Midt-Østen. Hun har filmet alene i konfliktområder som Yemen, Syria, Lebanon, Egypt og Madagascar og blant dokumentarfilmene hennes finner vi What We See, The Arab Initiative og Return of a President.

Undervisningsleder MFA: Frederik Hestvold. Frederik har bred bakgrunn i filmproduksjon, hovedsakelig som klipper og dramaturg, og med kortfilmregi. Han har omfattende undervisningserfaring siden 90-tallet. Før han kom til filmskolen var han først på Universitet i Oslo, Høyskolen i Lillehammer og NTNU, før han ledet utviklingen av film og TV-avdelingen ved NISS og deretter Westerdals institutt for film og medier ved Høyskolen Kristiania frem til internasjonal anerkjennelse.

Guossit Foto Michael Mellemløkken Renjo 1ajpg

Still fra masterprosjektet til tidligere manusstudent Linn Sunniva Høglund (MFA kull 3) (Foto: Michael Mellemløkken Renjo)

Les mer om masterstudiet her og om opptaket her.

Les om tidligere masterstudent Liv Mari Ulla Mortensen som utviklet sin Cannes-vinnende seriedebut "Etter lørdag" parallelt med masterstudiet.

Les om nåværende masterstudent i fiksjonsregi Simon Valentine og hans fordypningsprosjekt her.


Studiestart: August 2024

Studiested: Oslo

Søknadsfrist 1. mars 2024

Åpen dag: Onsdag 10. januar 2024 (på zoom)

Studio Gabriel

Masterstudent i regi Gabriel Bagnaschi i studio med skuespillere.

Studio Simon

Bilde fra fordypningsprosjektet til registudent Simon Valentine. Les mer om prosjektet her (Foto: Sinde Sæbø)

Guossit Foto Michael Mellemløkken Renjo 1ajpg

Still fra masterprosjektet til tidligere manusstudent Linn Sunniva Høglund (MFA kull 3) (Foto: Michael Mellemløkken Renjo)


Siste artikler

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

31. januar kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.