Scenografistudenten: intervju med Susanne Vågsæter

Intervju med Susanne Vågsæter, scenografilinjen kull 9 (2013-2016)

Få et innblikk i noe av det scenografistudentene jobber med.

På scenografilinjen lærer vi å utvikle konsept, tegne konsept tegning og teknisk tegning, vi lærer å bygge, male og patinere, vi skal lære å bli designere, vi skal holde styr på økonomien og være sjef for store team, vi skal samarbeide og vi skal finne våres rolle i det hele. Vi skal bli håndverkere og vi skal bli kunstnere. Det er med andre ord med store ambisjoner vi blir tatt imot på denne linja. Med mange gode veiledere blir vi pusha, og det er noe av det som gjør denne linja så bra. Det kan til tider komme mye frustrasjon og banning fra kontorene våres, og det er en berg og dalbane vi skal igjennom.

Les mer på studentbloggen

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"