Ar Cafe Okt 2018

Sterk satsing på kunstnerisk utforskning Tekst: Elin Festøy

Mandag 29. oktober innleder Den norske filmskolen og NFI:LAB en ny møteplass, en månedlig, åpen, «Artistic Research Café», med å presentere hele bredden av prosjekt innenfor kunstnerisk utviklingsarbeid som nå foregår i filmskolens regi. Åtte ulike prosjekt gir eksempler på innovativt arbeid som dekker tematikk som kunstig intelligens, VR, interaktiv dokumentar, spill og eksperimentell filmfortelling.

— Vi gjennomfører en omfattende satsing på utviklingsprosjekt innen både det klassiske filmformatet, men kanskje spesielt mot nye interaktive formater for historiefortelling. Sammen med omleggingen av vårt masterstudie, viser disse prosjektene en rekke nye utviklinger for filmformatet, sier Fredrik Graver, prodekan og leder for CEFIMA, filmskolens nye kompetansesenter for film, tv og nye medier.

Prosjektene som presenteres er Einar Egeland med «True or False», Elin Festøy med «Gerd's Children», Rafal Hanzl med «Ways of Expression», Frederick Howard med «Creating the Creatives», Nadja Lipsyc med «Lone Wolves Stick Together», Cecilie Semec med «Det moderne filmbildet», Bendik Stang med «Creative Processes in Interactive and Multidimensional Storytelling» og Maureen Thomas med «Queens Game».

— Vi er inne i en svært spennende tid for audiovisuelle formater, hvor både endrede medievaner og teknologisk utvikling skaper nye muligheter for gripende historiefortelling. Dette betyr også at vi er inne i en svært kreativ fase hvor historiefortellere fra alle felt kan eksperimentere og lære mye fra hverandre. Dette er et viktig mål for vår nye månedlige Artistic Café i samarbeid med NFI:LAB. Vi ønsker å åpne dørene i større grad — invitere bransje og interessert publikum inn til oss slik at vi alle kan delta i en felles utforsking av nye idéer og prosjekter, sier Graver.

— Dette blir en viktig arena for hele filmbransjen og vi ser fram til å være med å bidra til å skape en møteplass for økt innovasjon og samarbeid, sier Fagleder Kurs og kompetanse NFI:LAB ved Norsk filminstitutt, Rune Tellefsen

Både disse kunstneriske prosjektene ved CEFIMA og det omlagte masterstudiet blander nå i større grad kandidater med ulik faglig bakgrunn nettopp for å skape møteplasser med mer kryssende kompetansefelt.

— Det skaper en ny dynamikk når studenter og kunstnere med film, spill, tv og annen digital bakgrunn møtes og jobber sammen. En slik bredere kompetansemiks er også representativ for den medieverdenen som vi vil se stadig mer av i fremtiden og våre kommende studenter skal virke i. Vi ønsker å bygge et inkluderende og kreativt miljø som vil styrke både Den norske filmskolen som utdanningsinstitusjon og, gjennom samarbeidet med NFI:LAB, norsk filmbransje, og håper dette møtestedet blir et morsomt og kreativt bidrag i dette arbeidet, sier dekan ved Den norske filmskolen, Karin Julsrud.

Årets første arrangement avholdes mandag 29. oktober i de nye lokalene til Den norske filmskolen i Oslo, ved Myrens Verksted, Sandakerveien 24C, inngang C7 mot Akerselva. Arrangementet avholdes på engelsk.

Klikk her for påmelding

Hugo tot2 copy

«Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film»

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens

31. mars kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

MFA åpen dag 2024 R

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Lone Wolves Stick Together

"Lone Wolfs Stick Together" immersive exhibition

In her PhD research, Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). On November 25th to 26th her work - an immersive exhibition - can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10.november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid ved filmskolens ph.d-program fredag 10. november på Lillehammer.