Tre nye kunstneriske prosjekt

CEFIMA igangsetter nye kunstneriske prosjekter Tekst: Fredrik Graver

Den norske filmskolens senter CEFIMA igangsetter nå i høst 3 spennende stipendiat prosjekter. Felles for dem er at de utforsker og utvikler nye måter å skape fortellinger på for nye digitale plattformer, og dermed bidrar til Filmskolens satsning på fremtidige fortellerformer.

En viktig del av Høgskolens i Innlandets bidrag til CEFIMA er tildeling av stipendiatstillinger. To av disse ble utlyst i 2018, og det kom svært mange gode søknader. Valget falt til slutt på prosjektene til dokumentarist og transmedia produsent Elin Festøy og spillprodusent og designer Bendik Stang.

Festøys prosjekt har tittelen «Numb» og bygger på arbeidet med det internasjonalt anerkjente spillet «My Child Lebensborn» som hun utviklet sammen med Sarepta Studio. Numb er også koblet til den internasjonale stiftelsen «Children Born of War» og vil resultere i en VR dokumentar som bringer sammen mødre fra forskjellige generasjoner og land som har til felles at de har født barn hvis fedre er soldater fra en invaderende makt.

Stang skal utforske bruk av kunstig intelligens i interaktiv narrativ. Det norske spillselskapet Snowcastle Games skal produsere spillet «Earthlock 2», og prosjektet vil anvende kunstig intelligens som motor for å skape en mer omfattende og tilfredsstillende narrativ erfaring for spillerne.

I tillegg til disse prosjektene har DNF / CEFIMA blitt tildelt midler fra det nasjonale Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Disse midlene går til prosjektet «Queens Game» ledet av professor Maureen Thomas. Thomas har lang erfaring med interaktiv fortelling, og skal, med dette prosjektet, fortelle historien om den danske prinsesse Margrete (1353-1412) som ble Dronning over et samlet Skandinavia. Fortellingen skjer på flere plattformer, med bruk av 3D-spillelementer og steds-basert augmented og mixed reality.

Sammen med prosjektene til Nadja Lipsyc og Cecilie Levy skal disse prosjektene danne grunnmuren i CEFIMAs fremtidige eksperimentering og utvikling av nye studieretninger for bachelor og master.

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"