Doku collage

Eksamensfilmer fra Filmskolen til Nordic/Docs 2020 Tekst: Marius Vibe

Alle seks eksamensfilmer fra Filmskolens Kreativ dokumentarregi-linje er med i årets Nordic/Docs.

Dokumentarfilmfestivalen Nordic/Docs har akkurat publisert sitt program for 2020.
70 filmer, pluss 14 som skal vises online, har blitt valgt ut blant over 110 påmeldte, og alle de seks dokumentarfilmene fra Filmskolens kull 11 har kommet med i år. Gratulerer!

Av de seks utvalgte har Nora Nivedita Tvedts Fuckings adoptert, Martin Torvbråtens Stolt og Andrea Stang Tank-Nielsens When Ordinary Life Shackles Me kommet med i hovedprogrammet.
Jonathan Lomars Made in Skene, Hazhir Ibrahimis Vennligst vent og Anna Elise Martensens Vi er her skal vises online.

Den 8. Nordic/Docs arrangeres i Fredrikstad 18.-22. november 2020.

Nordic Docs logo 02
Nordic Docs
Nordic Docs logo 02
Nordic Docs

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"