Torstein Nodland crop

Foto: [Avbildet]: Torstein Nodland - Fotolinjen - kull 1

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Torstein Nodland

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med fotograf Torstein Nodland

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg gikk på det første kullet og ble uteksaminert vinteren 2000. Siden den gang har det blitt drøyt 20 dokumentarfilmer, derav noen kino-dokumentarer. I tillegg en del kortfilmer, reklame, musikkvideoer, og oppdragsfilmer for ulike bedrifter og institusjoner. TV-programmer som reality-serier har det også blitt en del av. Har vært sjefsfotograf på én spillefilm, skrekkfilmen "Alle må dø", som ikke kom på kino pga. Covid-19.
Akkurat nå for tiden fotograferer jeg filmer for NDLA, som skal brukes i undervisning for videregående skole.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Etter en del praksis i film- og TV-bransjen hadde jeg lyst til å bli filmfotograf. Tidspunktet passet godt med oppstarten av Den norske filmskolen.

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Å få testet ut idéer i praksis, utvikle tankesett rundt historiefortelling. Samarbeid.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Det er sannsynligvis fremdeles den beste og mest effektive måten å lære seg, og gå i dybden av, et filmfag på i Norge.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli filmfotograf?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".