Yvonne Stenberg crop 2

Foto: [Avbildet]: Yvonne Stenberg - Lydlinjen - kull 9

Tekst: Marius Vibe

Opptak 2021 – mini Q&A: Yvonne Stenberg

I forbindelse med opptak til BFA 2021 har vi spurt en håndfull av våre tidligere studenter om både tiden på Filmskolen og karrieren etterpå.
Denne gangen har vi snakket med lyddesigner og foley-artist Yvonne Stenberg

Q: Hva har du jobbet med i filmbransjen siden du ble uteksaminert, og hvilket prosjekt – eller prosjekter – er du i gang med nå?

A: Jeg har jobbet både som lyddesigner, lydlegger og foley-artist etter filmskolen. Jeg har gjort lyddesign på spillefilmene 'Alle utlendinger har lukka gardiner' og 'Gjengangere', tv-serien 'Lovleg' og diverse kortfilmer. Akkurat nå gjør jeg foley sammen med Therese Næss Diesen på 'Rådebank', sesong 2.

Q: Hva var det som fikk deg til å søke på Filmskolen?

A: Min interesse for film og muligheten til å være med på å videreformidle andre mennesker sine historier fikk meg til å søke meg inn på Filmskolen. I tillegg ble det til at jeg bestemte meg for å spesialisere meg innenfor lyd ganske tidlig. Dette interesserte meg fordi det nesten ikke finnes begrensninger for hva man kan fortelle med lyd!

Q: Hva var det viktigste du tok med deg fra undervisningen du fikk på Lillehammer?

A: Det er vanskelig å velge da jeg aldri hadde trodd at man kunne lære så mye på tre år. Vi hadde noen fantastiske evalueringer på filmskolen, og gjennom disse utviklet vi som kull et felles språk og lærte å gi/få feedback. Det tror jeg for meg ble den viktigste delen av Filmskolen.

Q: Hvorfor bør kommende filmskapere søke seg inn på Filmskolen?

A: Hvis man har ambisjoner om å spesialisere seg innen ett felt og vil jobbe med spillefilm og tv-serier, så anbefaler jeg filmskolen på det varmeste. Ikke bare lærer man veldig mye, men man får også mange kontakter man kan ta med seg videre etter utdannelsen er ferdig. I tillegg fikk jeg mange gode venner og følte at skolemiljøet på filmskolen var veldig trygt og fint.

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Vil du også bli lyddesigner?
Opptaket har startet. >>> SØK HER <<<

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"