Kull 12 collage 01

Tips fra kull 12 til nye søkere

Vi spurte kull 12 på Filmskolen om de hadde noen tips til nye søkere. Her er det de svarte:

"Skriv det du vil skrive"

- Ikke prøv at lure systemet, ikke prøv at være klogere end optagsudvalget. Ikke prøv at regne noget som helst ud om, hvad 'skolen vil ha'.

- Skriv det du vil skrive, skriv om hvem du er, og hvad du synes er spændende.
Du skal optages på en skole, der optager dig for den du er, ikke en fremstilling af hvem du tror skolen vil ha.

"Du er mer enn bare en filmskaper"

- Vær deg selv og bruk tid til å finne ut av hva du synes er interessant.

- Del gjerne ting fra eget liv utenfor film også. Du er mer enn bare en filmskaper, du er hele deg - og det du har i bagasjen, dine opplevelser, andre interesser - er like viktig i din fremtid som historieforteller.

"Vis selvinnsikt!"

- Ha en klar tanke for hvorfor du søker den spesifikke linja. Vil du faktisk klippe film, eller vil du bare lage film? Hvorfor søker du f.eks. klipp, og ikke foto, regi, manus?

- Vær åpen om svakhetene dine, og hva du ikke kan. Om du kan alt fra før, har du ikke behov for å gå på skole. Vis selvinnsikt! Skolen er ute etter folk som søker utvikling, og ikke den perfekte søker som er dritgod i alt.
Å være åpen om hva du mangler gir deg også en tydeligere tanke om hva du vil få ut av å gå på skolen (erfaring, kunnskap og nettverk osv.)

- Tenk grundig gjennom hvordan du er i samarbeid med andre. Hva man gjør om man er uenige i valg?

- Vær deg selv, vær ydmyk, og ikke vær redd. Opptakskomiteen er veldig snille og vil bare hjelpe deg.

... og viktigst av alt:

- Hvis du er veldig nervøs på intervjuet – ikke drikk av vannglasset som står foran deg. Kan bli mye søl.

Opptak BFA 2021 03

Opptaket til BFA 2021 har åpnet!
>>> SØK HER <<<

Opptak BFA 2021 03

Opptaket til BFA 2021 har åpnet!
>>> SØK HER <<<

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"