Flukten over grensen Hoved

Filmpris til 'Flukten over grensen' Foto: Maipo Film

Som første norske film, har 'Flukten over grensen' blitt tildelt European Film Academys Young Audience Award.

Vår tidligere registudent Johanne Helgeland har akkurat vunnet EFA Young Audience Award med sin film 'Flukten over grensen'.

Filmen, som gikk på kino i fjor før nedstengningen, er en spenningsfilm inspirert av historiske hendelser. Der følger vi Otto og Gerda, som hjelper to jødiske barn med å flykte fra nazistene og krysse grensen til Sverige under annen verdenskrig. Det er en både spennende og tankevekkende film for hele familien, som har vekket internasjonal oppmerksomhet.

De tre nominerte filmene hadde på forhånd vært gjennom flere utvelgelsesprosesser, hvor to juryer var involvert. Til slutt ble den endelige vinneren kåret under en direktestrømmet prisutdeling fra Tyskland.
3500 tenåringer fra 38 land valgte den norske filmen over de knallsterke konkurrentene 'Pinocchio' og Oscar-, Golden Globe- og BAFTA-nominerte 'Wolfwalkers'.

'Flukten over grensen' har tidligere vunnet Amanda for Årets barnefilm og Årets filmmanuskript, samt Best Feature Film for Children under Zlin Film Festival i 2020.

Filmskolen gratulerer så mye med den gjeve prisen!

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"