OP 2021 hoved

Off-Piste 2021

For andre gang introduserer Den norske filmskolen, i samarbeid med NFI og Crossover Labs (UK), Off-Piste - et Virtual Reality-seminar og lab.

Off-Piste 2021 arrangeres fra august til november, online og i Lillehammer.

Off-Piste er et kurs som inviterer kunstnere, produsenter og andre kreative til å utvikle en VR-opplevelse i samarbeid med dyktige utviklere, og veiledet av Europas mest talentfulle og erfarne eksperter.

Kurset er tilrettelagt av Crossover Labs, som i flere år har utviklet metoder for å skape samarbeid på tvers av fagområder og intensive utviklingskurs i immersive art.

Vi har tidligere avholdt dette kurset i 2019, noe som resulterte i flere prosjekter som gikk i utvikling og produksjon etter kurset.

Kunstnere og yrkesutøvere i alle kreative fagområder er velkomne til å søke om deltakelse.

Les mer her: https://offpistelab.com/ og søk før 13. juni.

VR briller goggles pexels cottonbro 4009626 crop

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".