Collage

Takk til alle søkere!

Søknadsfristen for opptak til BFA 2021 har passert, og vi har fått inn mange og gode søknader.

2020 har vært et spesielt år, og det er vanskelig å skulle sammenligne med tidligere år som ikke har hatt de samme utfordringene som nå.
I tillegg har Filmskolen strammet inn på kravene, blant annet ved å begrense hvor mange forskjellige linjer hver individuell søker kan søke på.
Selve søknadsprosessen har også blitt omstrukturert med tanke på å fokusere på de mer gjennomtenkte, grundige søknadene.

Likevel har vi fått in 424 søknader, som er flere enn på mange år, og vi må helt tilbake til 2007 for å finne flere førsteprioritetssøkere.

Vi er glade og takknemlige, og gleder oss til fortsettelsen!

Opptak BFA 2021 03

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"