Foto: Sindre Sæbø

Tekst: Publisert 07.09.23

Kronprins Haakon besøkte filmskolens lokaler i Oslo

Kronprins Haakon besøkte masterprogrammets lokaler i Oslo i forbindelse med opptak av en spesialepisode av Redningsskøyta Elias i filmskolens studio.

Kronprins Haakon gjestet Den norske filmskolen på Myrens verksted i går, i forbindelse med en innspilling i filmskolens studio. Det var Expanse, et animasjons- og VFX-studio i Oslo, som sto for produksjonen, hvor kronprinsen deltok i en spesialepisode av redningsskøyta Elias sammen med flere barn. Expanse leide filmskolens studio på grunn av den store grønnskjermen der og gode lydopptaksforhold som var viktig for innspillingen.

Før opptaksdagen startet tok kronprinsen seg tid til å se filmskolens lokaler, hvor vårt masterprogram holder til. Undervisningsleder for masterprogrammet, Frederik Hestvold, tok imot kronprinsen sammen med Elias-produsentene Sigurd Slåttebrekk og Fredrik Fottland, og ga dem en liten introduksjon til skolen. Kronprinsen fikk også hilse på staben på filmskolen.

IMG 4316

Opprigging til opptak med kronprinsen i filmskolens grønnskjerm-studio (14x10x5m). Foto: Sindre Sæabo.

I lokalene har filmskolen, i tillegg til studioet, en blackbox, VR-studio, utstyrslager med kamera, lys og lydutstyr, klippesuiter og lydstudio. Masterstudiet i film og beslektede audiovisuelle kunstformer har opptak annethvert år og neste opptak blir 1. mars 2024.

IMG 4316

Hugo tot2 copy

«Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film»

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Åpen dag mfa 31011215

MFA: Åpent hus på Myrens

31. mars kl 16-18 åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

MFA åpen dag 2024 R

Åpent Hus (digitalt) på master 2. februar kl 16

Onsdag 2. februar inviterer vi alle interesserte i masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Lone Wolves Stick Together

"Lone Wolfs Stick Together" immersive exhibition

In her PhD research, Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). On November 25th to 26th her work - an immersive exhibition - can be experienced at the Norwegian Film School in Oslo.

Elin Festøy foto Hanne Lovise Skartveit

Elin Festøy disputerer 10.november

Elin Festøy forsvarer sitt kunstneriske doktorgradsarbeid ved filmskolens ph.d-program fredag 10. november på Lillehammer.