DSC01359

Foto: Sindre Sæbø

Tekst: Publisert 07.09.23

Kronprins Haakon besøkte filmskolens lokaler i Oslo

Kronprins Haakon besøkte masterprogrammets lokaler i Oslo i forbindelse med opptak av en spesialepisode av Redningsskøyta Elias i filmskolens studio.

Kronprins Haakon gjestet Den norske filmskolen på Myrens verksted i går, i forbindelse med en innspilling i filmskolens studio. Det var Expanse, et animasjons- og VFX-studio i Oslo, som sto for produksjonen, hvor kronprinsen deltok i en spesialepisode av redningsskøyta Elias sammen med flere barn. Expanse leide filmskolens studio på grunn av den store grønnskjermen der og gode lydopptaksforhold som var viktig for innspillingen.

Før opptaksdagen startet tok kronprinsen seg tid til å se filmskolens lokaler, hvor vårt masterprogram holder til. Undervisningsleder for masterprogrammet, Frederik Hestvold, tok imot kronprinsen sammen med Elias-produsentene Sigurd Slåttebrekk og Fredrik Fottland, og ga dem en liten introduksjon til skolen. Kronprinsen fikk også hilse på staben på filmskolen.

IMG 4316

Opprigging til opptak med kronprinsen i filmskolens grønnskjerm-studio (14x10x5m). Foto: Sindre Sæabo.

I lokalene har filmskolen, i tillegg til studioet, en blackbox, VR-studio, utstyrslager med kamera, lys og lydutstyr, klippesuiter og lydstudio. Masterstudiet i film og beslektede audiovisuelle kunstformer har opptak annethvert år og neste opptak blir 1. mars 2024.

IMG 4316

Opprigging til opptak med kronprinsen i filmskolens grønnskjerm-studio (14x10x5m). Foto: Sindre Sæabo.


Siste artikler

Den Fremmede Logo

Eksamensfilmen "Den fremmede" har premiere på Kortfilmfestivalen

I dag vises kull 13s eksamensfilm "Den fremmede" på Den norske kortfilmfestivalen. Hele teamet er på plass i Grimstad og vi tok en prat med filmskaperne.

Nadja lipsyc

Nadja Lipsyc disputerer: VR og rollespill

Nadja Lipsyc har utforsket muligheten for å kombinere VR med verktøy og teknikker fra fysiske rollespill. 31. mai forsvarer hun det kunstneriske doktorgradsresultatet på Myrens i Oslo.

Bransjedag kull4 sq

Bransjevisning for masterkull 4 på Vega 12. juni

Filmskolen inviterer til Vega Scene 12. juni kl 11 for å oppleve masterprosjektene til årets avgangskull. Etterpå blir det fest på Myrens Verksted.

Anja Simon happy4264

Masterstudenter får skrivestøtte til samarbeidsprosjekt fra Fond for lyd og bilde

Manusstudent Anja Petkovic Karlsen og registudent Simon Matthew Valentine er blitt tildelt både Statens kunstnerstipend og prosjektstøtte fra Fond for lyd og bilde. Med støtten kan de fortsette å fordype seg og skal utvikle et prosjekt sammen når de går ut av masteren til sommeren.

NFI2

Online meeting: Info about LIM prewriting workshop.

Are you curious about LIM´s idea development workshop? Join the online event on May 5th to learn more about the upcoming workshop hosted by NFI and DNF in Oslo June 16th-21st