ARC28feb22

Artistic Research Café 28. februar 2022: Frederick Howard

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en samtale med produsent og stipendiat Frederick Howard rundt produsentrollen og ledelse av kreative prosesser.

Når & hvor: ZOOM Mandag 28. februar, 2-3:30 pm.

ZOOM-LINK VIL BLI LAGT UT HER I FORKANT AV ARRANGEMENTET

Den norske filmskolen fikk den 10. februar godkjent sitt nye ph.d. program og håper å kunne lyse ut de første stipendiatstillinger i programmet til sommeren. I denne månedens Artistic Research Café møtes vi på zoom for en samtale med stipendiat ved filmskolen, produsent Frederick Howard.

Frederick Howard er daglig leder i Storm Films, et av landets ledende norskeide produksjonsselskap som de siste årene har stått bak flere store norske familefilmer som Julekongen og Tre nøtter til Askepott.

På Artistic Research Cafe vil han diskutere sitt kunstneriske utviklingsarbeid "Creating the creatives" hvor han utforsker produsentrollen og ledelse av kreative prosesser med fokus på de kollaborative metodene som benyttes i film- og TV-bransjen.

Ph.d. leder ved filmskolen, Trond Lossius, vil innlede med en kort introduksjon til hva om ligger i det offisielle navnet til filmskolens nye ph.d. program, "Ph.d. i kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer" og planene for programmet.

Fredrik Howard crop

Fredrik Howard crop

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"

Møt filmskaperne fra masterkull 1 med premiere på "Swamp Lion"

Regissør Torben Bech, produsent Magnus Kristiansen og komponist Alan Frausto Gutierrez startet sitt kreative samarbeid da de var studenter på Den norske filmskolens første masterkull. 11. november har de norgespremiere på spillefilmen "Swamp Lion".