Ar cafe SARA JOHNSEN

Artistic Research Café - 31. januar 2022: Sara Johnsen

Velkommen til Artistic Research Café på Den norske filmskolen for en diskusjon rundt manusprosessen og manus som kunstnerisk utviklingsarbeid.

Når & hvor: ZOOM (link kommer her i forkant) Mandag 31. oktober, 2-3 pm.

Årets første Artistic Research Café blir digital på zoom og temaet er manusprosessen.

Møt Sara Johnsen, regissør og manusforfatter og hovedlærer i manus på masterprogrammet på filmskolen, for å få et innblikk i hennes kreative arbeidsprosess.

Sara Johnsen crop

Sara Johnsen er serieskaper og manusforfatter av den kritikerroste NRK-serien 22. juli sammen med Pål Sletaune og hun har skrevet og regissert en rekke prisbelønte filmer, blant annet debutfilmen Vinterkyss som var Norges Oskar kandidat, vant to Amandapriser og The Grand Jury Prize på AFI Fest, og spillefilmene Upperdog og Rosemari.

(For interesserte i manus-spesialiseringen på masterstudiet kan Sara også treffes på Åpent Hus-arrangementet 2. februar )

Sara Johnsen crop

NATTRIKKEN 1 91 1 jpg content

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen klippet Oscar-nominerte «Nattrikken»

Masterstudent Geir Fjermestad Rolandsen har klippet den Oscar-nominerte kortfilmen «Nattrikken» . Han ble uteksaminert fra klippelinjen på kull 10 på filmskolens bachelorprogram. På foto finner vi en annen kull 10-alumni, Vegard Landsmark. «Nattrikken» kjemper om Oscar-statuetten i kategorien “Live action short”.

Eli Bø cropped Høgskolen i Innlandet Elen Sonja Klouman

Vi skal ta vare på filmskolens identitet!

Filmskolen vil utsette den videre revisjonen av filmutdanningen. Av de endringsprosesser vi står oppe i nå er det denne som er den viktigste for filmskolens identitet, og vi vil sikre bedre informasjon og medvirkning fra både studenter, ansatte og filmfeltet, og ta oss bedre tid før vi konkluderer.

Phd studenter

"7 nye ph.d. stillingar er ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet"

Den norske filmskulen lyser ut nye stipendiatstillingar i programmet “ph.d. i kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer” i samarbeid med AMEK. Ph.d. leiar Trond Lossius understreker at utlysinga av heile sju kunstfaglege stipendiatstillingar representerer ei sjeldsynt moglegheit for filmfeltet.

Infomøte om ph.d. stillingar 12. desember

12. desember kl 19 på Kunstnernes Hus i Oslo har vi informasjonsmøte om søknadsprosessen og dei sju ph.d. stillingane som er lyst ut innanfor ph.d. programmet "kunstnarleg utviklingsarbeid i film og liknande audiovisuelle kunstformer"