16x9 hvit

Konferanse om kunstig intelligens i filmbransjen

Hold av datoen 20. november for en høyaktuell heldagskonferanse om kunstig intelligens i filmbransjen. Den kunstige intelligensens frammarsj innebærer den største kulturelle og samfunnsmessige omveltningen siden den industrielle revolusjon. Hvor står vi som filmbransje, og hvor går vi?

Velkommen til en høyaktuell heldagskonferanse for hele bransjen. Vi byr på inspirasjon, kunnskap og innsikt fra norske og internasjonale KI-pionérer, eksempler på bruk av kunstig intelligens i manus, produksjon og etterarbeid, debattpaneler og appeller.

Vi ser på potensialet, konsekvensene og utfordringene med kunstig intelligens med bransjeøyne, og forsøker samtidig å sette det inn i et større samfunnsmessig perspektiv. Hvordan kan vi som bransje utnytte oss av den teknologiske revolusjonen som pågår i en rasende fart et tastetrykk unna, uten at vi mister oss selv på veien?

I tillegg blir det premiere på og vurdering av 4 KI-genererte kortfilmer laget av profilerte norske filmskapere i løpet av en 48-timers workshop i forkant av konferansen. Samtlige filmer er basert på et originalmanus av Erlend Loe. Hva har filmskaperne tatt med seg fra en speed date med kunstig intelligens?

PROGRAM

FILMENS HUS, TANCRED - 20. november 2024

Påmelding: Meld deg på her (venteliste)

08:15 - Registrering + enkel frokost

08:45 - Innslipp i sal (Tancred)

09:00 – Velkommen!

09:05 - Keynote: Ian Beacraft - Creative Machines: How AI changes the way we work

Ian Beacraft er en av verdens fremste foredragsholdere på kunstig intelligens, kreativt arbeid og syntetisk media. Som leder av analysebyrået Signal & Sipher har han vært rådgiver for giganter som Google, Nike og Universal Pictures. Han er en gjentagende foredragsholder på SXSW, og kommer til Oslo 20. november for å snakke om hvordan kunstig intelligens vil påvirke livene våre, arbeidet vårt, og samfunnet som helhet.

10:00 - Kaffepause + Networking

10:15 - Nik Kleverov - The Future of Storytelling

Nik Kleverov er en Emmy-nominert filmskaper og en internasjonal KI-pionér. Som Chief Creative Officer i Native Foreign stod han bak det første kreative filmsamarbeidet med OpenAI, og var én av de første fem som fikk tilgang til videomodellen SORA.

I foredraget viser Nik hvordan videomodeller og kunstig intelligens endrer både film- og underholdningsbransjen, og hvordan vi som produsenter og filmskapere kan bruke KI til å styrke våre kreative prosesser. Vi får innblikk i banebrytende KI-drevne prosjekter og hvordan denne teknologien påvirker både historiene vi forteller og måtene vi forteller dem på.

11:00 - Kaffepause + Networking

11:15 Panel: Menneske og maskin. Hvordan forsterke menneskelig kreativitet med språkmodeller og ChatGPT? Hvor lang tid vil det ta før KI klarer å skrive et bedre Erlend Loe-manus enn Erlend Loe?

Moderator: Silje Riise Næss

Deltakere: Ian Beacraft, Erlend Loe, Morten Goodwin

12:00 - Lunsj

13:00 - Fra hype til virkelighet – 4 korte case studier. Generativ KI er mer enn bare ChatGPT, og gjør sitt inntog i alle deler av produksjonsprosessen. Hvilke KI-muligheter kan brukes i utvikling og produksjon?

  • Sveinung Golimo (Nordisk) – KI som verktøy i prosjektutvikling

  • Tobias M. Huber (Storybook Studios) - KI som verktøy i animasjon og produksjon

  • Storyline Studios v/Gisle Tveito & Christian Wieberg-Nielsen

  • Theodor Groeneboom (Rebel Unit, Bergen) – VFX/3D

13:45 - Kaffepause + Networking

14:00 - Panel: Kunstig intelligens og etikk. Utfordringer i et samfunnsperspektiv: Etikk og rettigheter, deepfakes og eierskap.

Innledning: Aksel Braanen Sterri

Moderator: Øyvor Dalan Vik

Deltakere: Tonje Hessen Schei (iHuman), SChristoffer Johnsen (Ræder Bing), Aksel Braanen Sterri (Tenketanken Langsikt), Synnøve Hørsdal (Maipo)

14:45 - Kaffepause + Networking

15:15 - 4 stk appeller – Optimisten, pessimisten, portvokteren & neste generasjon. Hvordan skal den norske filmbransjen forholde seg til KI?

  • Appeller: Stein Kvae (Paradox), Christian Schüssler (Reimagine), Liselott Forsman (Nordisk film og TV-fond), Leif Holst Jensen (Fakultet for film, TV og spill, Universitetet i Innlandet)
  • Moderator: Samtale med innlederne moderert av Kjetil Lismoen

16:00 - Kaffepause + Networking

16:15 – Cinema Synthetica – Minidokumentar & filmvisning. Kunstig intelligens på film i praksis - 4 eksempler.

  • Visning av bakomfilmen fra workshopen Cinema Synthetica

  • Presentasjon av de 4 filmene: 4 utvalgte regissører fikk hvert sitt KI-team, og ble utfordret til å lage en KI-generert kortfilm på 48 timer basert på det samme manuset skrevet av Erlend Loe.

  • Regissørene Rikke Gregersen, Pål Sletaune, Simon Valentine, Roar Uthaug og teamene introduserer sine filmer og forteller kort om sin idé/strategi.

  • Premiere på filmene, kommentert av manusforfatter Erlend Loe og produsentene Vilje Kathrine Hagen og Frederick Howard.

17:00 - Cinema Synthetica (forts.) – Erfaringer og et avsluttende blikk inn i glasskula. Hva har erfaringene vært med å lage en KI-generert kortfilm? På hvilken måte kan regissørene tenke seg å benytte kunstig intelligens i framtiden?

Moderator: Christian Schüssler

Deltakere: Erlend Loe, Pål Sletaune, Rikke Gregersen, Simon Valentine, Roar Uthaug + Nik Kleverov (og hans erfaringer med SORA)

Siste ord: Ian Beacraft - 5 minutter i glasskula

Konferansen er et samarbeid mellom: Det norske filmakademiet, Den norske filmskolen, Oslo Kreativ AI og Reimagine. Finansiert av: Norsk filminstitutt, Viken filmsenter, Den norske filmskolen og Høgskolen i Innlandet, Produsentforeningen, Norsk filmforbund, Fritt Ord og Dagslys.


Siste artikler

Tarjei Sandvik Moe Foto Camilla Pavlikova Sandland 2025 01 03 124407 uadu

Tarjei Sandvik Moe og kull 13-team fikk kortfilmstøtte

Året fikk en pangstart for kull 13-alumni manusforfatter Tarjei Sandvik Moe og produsent August Colding. Med 750 000 i støtte fra NFI får de realisert kortfilmen "Catalina" hvor Tarjei står for regi og manus og August er produsent med kull 13-alumni i sentrale kreative roller.

20241216 Filmskolen Nord Photos Malthe Ivarsson 0183

"Vi skulle fokusere på nuet, og på hverandre"

På Göteborg Film Festival skal studenter fra filmskolene i Danmark, Norge og Sverige vise oss resultatene av det de har samarbeidet om på tvers av de nordiske grensene.

DSC03215 copy JPG2

Åpen dag på zoom 3. desember: Opptak 2025

Er du nysgjerrig på filmskolen? Vil du lage film og dele ditt blikk på verden? 3. desember inviterer vi til åpen dag på zoom så du kan bli bedre kjent med bachelorutdanningen som har søknadsfrist 13. januar.

Klippesymposium NFK

Klippesymposium med klipperne av The Crown og Exit

Norske filmklippere arrangerer klippesymposium for film og TV i Oslo helgen 30.11-01.12 i samarbeid med NFI, Vega Scene, Avid og Den norske filmskolen. Her får du møte klipperne av kritikerroste The Crown, Babylon Berlin, Exit og den nye danske dramaserien av Thomas Vinterberg, Families Like Ours.

Ingvild Atchy Nordic Panorama Pitch Prize Foto Kjersti Normann

Avgangsstudenter fra filmskolen gjorde rent bord under Nordic Talents

Ingvild Dahlgren vant pitcheprisen under årets utgave av Nordic Talents, mens Atchy Konesh fikk hederlig omtale. Begge er nylig uteksaminerte alumni fra Den norske filmskolens kull 13.

MF Akull5

Nytt masterkull på plass i Oslo!

Forrige uke begynte filmskolens femte masterkull på sin toårige kunstfaglige masterutdanning på Myrens verksted.