Foto Bachelor i film og audiovisuelle kunstformer

Som filmfotograf er du ansvarlig for filmens visuelle utforming og kameratekniske gjennomføring. Din hovedoppgave er å overføre regissørens visjon til lerretet. Samtidig skal du inneha både kreative og tekniske ferdigheter.

  • Studiested Lillehammer
  • Studielengde 3 år
  • Studiepoeng 180
  • Språk Norsk (Skandinavisk)

Fotografen har derfor en svært viktig funksjon i en filmproduksjon. Arbeidsoppgavene er flere. Du skal være arbeidsleder, fagsjef og en god samarbeidspartner. Du jobber tett med regissøren, scenografen og digital visuell design. I tillegg skal du ha en god dialog med produsenten og klipperen.

Ved siden av å bruke lyset til å skape de ønskede stemninger, er en viktig del av fotografens arbeide å operere kamera, dvs. håndtere alle bevegelser av kamera både håndholdt, på stativ og på dolly eller annet grip-utstyr. Dette kan sammenlignes med en musiker som spiller på sitt instrument, det krever mye øvelse. Studentene blir oppfordret til å bruke tid til egne øvelser og mengdetrening. Hovedfokus under hele undervisningen, og i alle øvelser, er visuell filmfortelling.

Karrieremuligheter

Som ferdig utdannet filmfotograf kan du jobbe som fagsjef på reklame, musikkvideoer, tv- serier. Du vil også kunne jobbe som b-foto på forskjellige typer filmprosjekter.