DNF MFA Å PENT HUS

MFA: Åpent hus på Myrens 31. januar

Onsdag 31. januar åpner vi dørene på Myrens Verksted for de som er nysgjerrige på masterprogrammet og vil søke til høstens masteropptak som har søknadsfrist 1. mars.

Hva: Åpent hus på filmskolens masterprogram

Hvor: Myrens Verksted 6F (inngang ved Akerselva) i Oslo

Når: Onsdag 31. januar kl 16-18

Påmeldingslenke: https://nettskjema.no/a/396691

AD bilde fargeworkshop m crew Foto Kjell Vassdal

Den 1. mars er søknadsfristen til opptak til filmskolens masterprogram 2024-2026, Master of Fine Arts i film og beslektede audiovisuelle kunstformer.

Studiet foregår i Oslo og du kan søke på spesialiseringene Produsent, Manus, Visuell design, Fiksjonsregi og Konseptuell dokumentarregi.

Ta turen innom lokalene våre på Myrens Verksted onsdag 31. januar mellom kl 16 og 18. Du får høre om masterprogrammet, får omvisning i lokalene og snakke med lærere og studenter/alumni. Det blir lett servering og god stemning. Velkommen!

1. Kl 16-16:10 Velkommen & Kaffe/te og kjeks

Kl 16:10 i Black box: Introduksjon til studiet ved undervisningleder Frederik Hestvold

Programmet i blackbox strømmes live fra ca kl 16:30 for de som ikke har anledning til å være med fysisk: https://youtube.com/live/k8KBIzlNBqg?feature=share

2. Kl 16:15 - 17:30 i Black Box: Presentasjon av spesialiseringene :

(fiksjonsregi, konseptuell dokumentarregi, visuell design, produsent og manus)

• Kl 16:15-16:45 Fiksjonsregi: Visning av kortfilmen "Portør" av tidligere masterstudent i fiksjonsregi, Lisa Enes, som ble uteksaminert i 2022 og nå utvikler prosjektet videre med støtte fra NFI og med produsent Jonas Bruun i Skala (Storm Films talentutviklingsprogram). Etterfulgt av samtale mellom fagansvarlig Arild Andresen og Lisa om masterprosjektet og veien videre etter studiet.
Film 3 Lisa Enes

"Portør" av Lisa Enes hadde internasjonal premiere på Clermont-Ferrand og vant pris for beste norske kortfilm på BIFF (Bergen Internasjonale Filmfestival)

• Kl 16:45 - 16:55 : Konseptuell dokumentarregi: Kort presentasjon av studiet ved fagansvarlig Lotte Mik-Meyer. Visning av utdrag fra fordypningsprosjekt på master og samtale med dokumentarstudent Hugo Francker.
  • Kl 16:55- 17:10 i studio: Visuell design: Kort presentasjon av studiet ved fagansvarlig Siri Langdalen, med omvisning i studio hvor masterstudent i visuell design, produksjonsdesigner Waad Amer viser frem settet hun har bygget i studio til sitt masterprosjekt og masterstudent i visuell design, fotograf Adrian Axel viser sitt arbeid.
Studio total Waad forklarer lo

Masterstudent i visuell design Waad Amer bygget scenografi i studio for sitt VR-prosjekt.

• Kl 17:10-17:20 i Black Box: Produsent: Kort presentasjon av studiet ved fagansvarlig Troels Linde.
  • Kl 17:20- 17:30 i Black Box: Manus: Kort presentasjon av studiet og arbeidsmetoder ved manusforfatter Sara Johnsen og tidligere masterstudent Linn Sunniva Høglund og nåværende student Anne Lund.

3. Kl 17:30 - 18: Vi serverer pizza og det blir anledning til å mingle og prate mer med de fagansvarlige og alumni/studenter på spesialiseringene du er interessert i.

AD bilde fargeworkshop m crew Foto Kjell Vassdal
Film 3 Lisa Enes

Studio total Waad forklarer lo

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Francker studerer konseptuell dokumentarregi på filmskolens masterprogram i Oslo. Som sitt masterprosjekt lager filmskaperen en personlig dokumentar om forholdet til sin far hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Hamza ved Myrens

-På masterstudiet har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Hamza Kader er skuespiller, manusforfatter og regissør. Nå er han snart ferdig med filmskolens master hvor han skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

TAKE246

Bransjeseminar om IP, AI og eierskap 28.-29. februar

"Klokken tikker. Den eneste løsningen er et helt nytt økosystem», sier den anerkjente amerikanske indie-produsenten Ted Hope som kommer til Oslo for å diskutere hvordan sikre eierskap til vår fremtidige audiovisuelle historiefortelling.

MFA åpen dag 2024 artikkel

Åpen dag for masterstudiet på zoom 10. januar kl 16

Onsdag 10. januar inviterer vi alle som er nysgjerrige på masterstudiet på filmskolen til å møtes på zoom for å bli bedre kjent med lærere, studenter og studiet.

Cecilie Levy foto Jasmijn Lina

En manusforfatters perspektiv i VR - Cecilie Levy disputerer 24. november

Manusforfatter og stipendiat Cecilie Levy har undersøkt hvordan arbeid med manus må utvikles og nytenkes i overgangen fra film og TV til arbeid med virtual reality. På fredag forsvarer hun doktorgradsresultatet på Lillehammer.

Person in a stylized cardboard wolf mask in a blue light.

"Lone Wolves Stick Together" immersive exhibition

PhD candidate Nadia Lipsyc explores immersive and interactive narration, VR and live action roleplaying (larp). November 25th to 26th, you can experience the artistic outcome of her PhD in an immersive exhibition at the Norwegian Film School in Oslo.