Studenthistorier

Master i film og beslektede audiovisuelle kunstformer med oppstart august 2024 blir Den norske filmskolens femte masterkull. Her kan du lese om nåværende og tidligere studenter og deres erfaringer og prosjekter.

Hugo tot2 copy

-Jeg har fått et helt nytt perspektiv på å lage film

Hugo Franckers masterprosjekt er en personlig dokumentar om forholdet til faren hvor de utfordrer og leker med ideer om maskulinitet.

Les mer
Hamza ved Myrens

-På master har jeg funnet min stemme som manusforfatter

Skuespiller, filmskaper og masterstudent Hamza Kader skriver spillefilmmanus med arbeidstittel "Sult, Hamza og Hamsun".

Les mer
IMG 4599

Regissør og masterstudent Simon Valentine inviterer publikum inn i studio

Masterstudent i fiksjonsregi Simon Valentine utvikler spillefilmmanus sammen med skuespillerne. I en work-in-progress forestilling i studio spiller de nøkkelscener og gir et innblikk i arbeidsprosessen.

Les mer
Anna Moland Foto Rasmus Eriksson

Produsent Anna Moland om virtuell produksjon: "Jeg har fått et forsprang"

Produsent og masterstudent Anna Moland kom til produsentstudiet på filmskolens master med bakgrunn som jurist i filmbransjen. I masterprosjektet sitt utforsker hun de kreative mulighetene virtuell produksjon gir.

Les mer
Rasmus

Utforsker virtuell produksjon på masterstudiet

Filmfotograf Rasmus Eriksson går på spesialiseringen visuell design på masterstudiet. Under studiet har han jobbet som fotograf på en rekke prosjekter som utforsker de kunstneriske og tekniske mulighetene ved virtuell produksjon.

Les mer
Liv Mari Mortensen Fotocredit Hanne Lovise Skartveit

“På masterstudiet fikk jeg tid til å utforske filmspråket og dykke inn i egen stemme”

Liv Mari Ulla Mortensen debuterte som serieskaper med “Etter lørdag” ett år etter at hun gikk ut av Filmskolens master i seriell fortelling. Serien vant pris for beste serie i kortformat på den prestisjefylte internasjonale tv-seriefestivalen i Cannes.

Les mer
Guossit Portrett

Skriver TV-serie på master: "Kjernen i historien er de samiske kvinnene som kom før meg"

En sniktitt på masterprosjektet til Linn Sunniva Høglund, masterstudent i manus.

Les mer
Sivertsen Io Headshot copy

Masterstudent i dokumentar Io Sivertsen tildelt Fritt Ord-stipend

Fritt Ord tildelte 100,000 i stipend til masterprosjekter ved filmskolen og Io Sivertsen fikk 30,000 til en dokumentar om miljøkrisen og aktivister i Repparfjorden. Hun forteller om prosjektet, sine erfaringer med masterstudiet i konseptuell dokumentarregi og om hvordan hun balanserer studiene med andre kunstneriske prosjekter.

Les mer
True Colours Karusell 3 foto Kjell Vassdal cropped

Internasjonal fotografipris til masterstudent

Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir, masterstudent i visuell design, får internasjonal anerkjennelse for fotografier fra sitt fordypningsprosjekt på masterstudiet.

Les mer